ABD'den çarpıcı görüntüler

ABD’de ölü sayısına 24 saatte 5 bin kişi daha eklendi. Toplam ölü sayısı 31 bine çıktı. Yetkililer, “rakamlara Kovid-19 şüphesiyle ölenler de eklendi” diyerek konuya açıklık getirdi. Federal hükümet ile eyaletler arasındaki kriz devam ediyor. ABD Başkanı Trump’a karşı çıkan Michigan’da eyalet valisine silahlı protesto gösterisi düzenlendi.

Abone ol

ABD’de baş döndürücü gelişmeler yaşanıyor. Bir yandan eyaletlerle federal hükümet arasında kriz derinleşiyor. Diğer yandan Kovid-19 vak’a ve ölümleri artıyor.

24 saatte ölü sayısına 5 bin kişi daha eklendi. Koronavirüs şüphesi ile ölenlerin de sayılara eklendiği açıklandı. Böylece ölü sayısı 31 bin, vak’a sayısı da 640 bin sınırına ulaştı.

Beyaz Saray’ın odakladığı konu ise ekonomik faaliyetlerin 1 Mayıs’tan önce başlaması. Hasta ve ölüm hızının azaldığını düşünen Trump, “zirveyi geçtik” dedi ve ekonomi çarkının yeniden dönmesini istedi.

Michigan’da bir grup Trump'a destek için sokağa çıktı. Ellerinde yarı otomatik tüfek ve silahlar taşıyan grup Demokrat Vali’yi protesto etti. “Trafiği Tıkama Operasyonu” adını verilen eylemde “Karantinaya son”, “Özgürlüğümüz için savaşacağız” yazılı pankartlar taşındı.

Otomotivin başkenti Michigan da 2 bin kişi öldü. Yetkililer “eyalette virüs daha pik noktaya ulaşmadı” diyor. Eyalet Valisi de Trump’ın ekonomik faaliyetlerin başlaması çalışmasını zamana yaymak istiyor.

Federal hükümet ile eyaletler arasındaki kriz devam ederken Trump, ekonomik faaliyetlere başlamak için eyalet valisi ve belediye başkanlarıyla görüşmelerini hızlandırdı. Trump’ın ekonomiye ilişkin kararını bugün açıklaması bekleniyor.

Günlük basın toplantısını “hava soğuk” diyerek bitiren Trump, Dünya Sağlık Örgütü’ne “Çin piyonu” ifadesiyle hedef almayı ihmal etmedi.

Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo da Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Dışişleri Komisyonu Başkanı Yang Jiechi ile telefonda görüştü. ABD Dışişleri görüşmeye ilişkin, “Salgının sona ermesi ve küresel sağlık ve refahın yeniden sağlanması konusunda mutabık kaldık” açıklaması yaptı.

ulusal.com.tr

abd
İran ve Çin Dışişleri Bakanları Kovid-19 görüşmesi yaptı Dünya Libya’da sokağa çıkma yasağı ilan edildi Dünya Avrupa’da koronavirüsün etkisi ağırlaşıyor Dünya İspanya'da Kovid-19 salgını: 19 bin 130 ölü Dünya