Yıldırım: Türk halkı İsrail'in PKK'nın arkasında olduğunu biliyor

İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, AKP ve İsrail ilişkilerini normalleştirme girişimlerine tepki gösterdi. Yıldırım, "Türkiye halkı İsrail'in ne yapmaya çalıştığını iyi biliyor. PKK'nın arkasında olduğunu da biliyor. Yeri geldiğinde Türkiye askerini de vurduğunu çok iyi biliyor" dedi.

Abone ol

İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Mavi Marmara Davası'nın görüldüğü Çağlayan Adliyesi önünden hükümete böyle seslendi. Yıldırım, İsrail ve Türkiye arasında ilişkileri normalleştirilmesini itiraz etti, sert sözlerle eleştirdi.

Mefaat ve çıkar ilişkilerinin olduğunu söyleyen Yıldırım, hükümeti uyardı.

Davanın geldiği aşama hakkında bilgi veren Avukat Cihat Gökdemir, İsrail ile yapılan görüşmelerin davanın bitirilmesi amacıyla yapıldığını savundu.

Çağlayan Adliyesi'nde 7'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görülen 11'inci duruşmada 5 müştekiyi daha dinledi. Duruşma ertelendi.

Mavi Marmara saldırısında öldürülen Cengiz Akyüz'ün oğlu Furkan Akyüz, Gazze ablukası kalkmadıkça tazminat masasına oturmayacaklarını söyledi.

31 Mayıs 2010 tarihinde İsrail askerleri Gazze'ye yardım taşıyan gemilere uluslararası sularda çıkarma yapmış, 10 kişi hayatını kaybetmişti. Davada dönemin İsrail Genelkurmay Başkanı'nın da aralarında bulunduğu 4 komutan azmettirici olarak yargılanıyor.

ulusalkanal.com.tr

PKK, Hani saldırısını üstlendi Gündem Selman’ın Türkiye ile Mısır arasında arabulucu olacağı belirtiliyor Gündem Selman’ın Türkiye ile Mısır arasında arabulucu olacağı belirtiliyor Gündem MHP'li muhalifler kongre tarihini belirledi Gündem