''İBB elini Fındıklı Parkı'ndan çek!!

İstanbul'da Fındıklı Parkı'nın Metro çalışması için şantiye yapılmak istenmesi bir kez daha protesto edildi. Beşiktaş-Kabataş güzergahı boyunca 707 ağacın yok edileceğini belirten eylemciler çalışmaların biran önce durdurulmasını istiyor.

Abone ol

İstanbul Beyoğlu'nda, kent savunucuları Fındıklı Parkı'na metro inşaatı yapılmasını protesto etti.

Karaköy’den Beşiktaş sahiline kadar tek çocuk parkına sahip olan yeşil alanın şantiye sahasına çevrilmesine karşı tepki, parktaki ağaçların kesilmeye başlanmasıyla yeniden yükseldi.

İstanbul Kent Savunması ve Beyoğlu Kent Savunması üyeleri, kesilen ağaç sayısının tespiti için inşaat alanına girmek istedi. Ancak polis alana girilmesine engel oldu.

Ardından basın açıklaması yapan grup, Beşiktaş-Kabataş güzergahı boyunca 707 ağacın yok edileceğini belirterek, telafisi mümkün olmayan kıyıma dikkat çekti.

Kabataş -Beşiktaş - Mahmutbey Metro inşaatı nedeniyle şantiye sahasına çevrilen Fındıklı Parkı’nın inşaat nedeniyle 2 yıl kapatılacağı açıklanmıştı. Bu süreçde de parktaki ağaçların da başka yere taşınacağı belirtilmişti.

''İBB elini Fındıklı Parkı'ndan çek'' paylaşan: ulusalkanalulusalkanal.com.tr

Türkiye'de 35 bin kişi yarını bekliyor Gündem TSK'nın silahsız komandoları ‘DAK taburu’ Gündem Efkan Ala: Anlamakta güçlük çekiyorum Gündem 8 terörist etkisiz hale getirildi Gündem