Bakanlar Kurulu toplanıyor

Bakanlar Kurulu, Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanacak. Hollanda ve Almanya ile yaşanan krizin ele alınacağı zirvede Fırat Kalkanı Harekatı masaya yatırılacak, Suriye’deki güçlerin karşı karşıya geldiği Menbiç’teki son durum değerlendirilecek.

Abone ol

Bakanlar Kurulu toplanıyor.

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde yapılacak zirve saat 19’da başlayacak.

Toplantının öncelikli gündeminde Hollanda ile yaşanan kriz var. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nu ülkeye sokmayan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Kaya’yı sınır dışı eden Hollanda’ya diplomatik ve siyasi yaptırımlar masada.

Zirvede bazı bakanların programlarını iptal eden Almanya ile gerilen ilişkiler de ele alınacak.

Fırat Kalkanı Harekatı’nda gelinen aşama da toplantının gündeminde. Bakanlar Kurulu’nda özellikle Suriye’deki etkili güçlerin karşı karşıya geldiği Menbiç’teki son durum değerlendirilecek. Menbiç’e Amerika’nın askeri yığınağı sürerken kentin batısındaki bazı bölgeler Suriye Ordusu’nun denetiminde. Türkiye ise PKK/PYD’yi Menbiç’ten çıkarmayı hedefliyor.

Gündemdeki başlıklar arasında, PKK ve FETÖ’ye yönelik yapılan operasyonlar ile 16 Nisan’da yapılacak Başkanlık referandumu da var.

ulusalkanal.com.tr

Onur Özbizerdik, gözaltına alındı Gündem Silivri'de iki ayrı davanın görülmesine başlandı- İstanbul haberleri Gündem Anadolu Ajansı duyurdu: Terör örgütü PYD/PKK, Menbiç'te sözde yönetim ilan etti Gündem Rusya'dan Türkiye ve Hollanda'ya çağrı Gündem