Putin'den Azerbaycan mesajı

Sahada kaybeden Ermenistan işgal ettiği topraklardan geri çekilirken sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan Azerbaycan karşıtı bir adım geldi. Amerikan merkezli site, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un hesabını kapattı. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Karabağ açıklaması yaptı. Putin, "Rusya çatışmaları sona erdirmek için elinden geleni yapıyor ve yapacak" dedi.

Abone ol

Azerbaycan ordusu yerleşim yerlerine ateş açan Ermenistan güçlerine ağır kayıplar verdirmeye devam ediyor. 7 köyü daha işgalden kurtaran Azerbaycan Ordusu, cephe hattında kontrolü elinde tutuyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Terter'de Ermenistan'a ait bir kışlanın Azerbaycan ordusunca vurulduğunu duyurdu. Ermenistan ordusunun 10. Muhrip Tümeni 7. Muhrip Alayının kışla, karargah, cephane ve diğer askeri altyapısının imha edildiği belirtildi.

Çatışmaların, ağırlıklı olarak Terter, Ağdam, Hocavend, Zengilan ve Gubadlı yönlerinde devam ettiği, personel ve teçhizatını kaybeden Ermenistan askerlerinin bazı mevziilerden geri çekildiği bildirildi.

Amerika merkezli sosyal medya platformu Twitter'dan Azerbaycan karşıtı bir hamle geldi. Twitter, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov'un hesabını askıya aldı. Bayramov'un paylaşımlarının neden durdurulduğuna dair ayrıntılı bilgi paylaşılmadı. Hesap üzerinde ''Twitter, kurallara uymayan hesapları kapatır.'' ibaresi yer aldı. Gelen tepkiler üzerine Bayramov'un hesabı tekrar aktif hale getirildi.

Güney Kafkasya'da gerilim devam ederken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bölgede barışın sağlanması için çalıştıklarını söyledi.

Rusya çatışmaları sona erdirmek için elinden geleni yapıyor ve yapacak. Biz Ermenistan ve Azerbaycan ile sürekli temas halindeyiz. Umarım bölgede yaşayan insanlar için bölgedeki sorun barışçıl bir şekilde çözülür

Azerbaycan ordusu, 27 Eylül'de Ermenistan'ın saldırılarına karşı başlattığı operasyonda, Dağlık Karabağ'daki 4 kent merkezi, 3 kasaba ve 208 yerleşim birimi ile bazı önemli tepeleri Ermenistan'ın işgalinden kurtarmıştı.

ulusal.com.tr

İlk milli Kovid-19 aşısı uygulandı Gündem PKK'lı teröristler işçilere saldırdı: 3 şehit Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Ülkemizi tabii afetlere hazırlıklı hale getirmek için gece gündüz çalışmayı sürdüreceğiz" Gündem Sağlık Bakanı Koca: ''Temas ve hareketlilikten uzak durun'' Gündem