Maliki'den AKP'ye rest

Irak Başbakanı Nuri El Maliki; Amerika, İngiltere ve AKP Hükümeti'nden gelen istifa çağrılarını reddetti. Kriz hükümetine olumsuz bakan Maliki, içinde Sünnilerin de olacağı geniş tabanlı bir hükümet kuracağını belirtti.

Abone ol

Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Amerika, İngiltere ve AKP Hükümeti'nden gelen istifa çağrılarını reddetti.

Maliki, Amerika'nın kurulması için baskı yaptığı ulusal birlik hükümeti yerine, geniş tabanlı bir hükümet kuracağını belirtti. Açıklama, BBC'ye konuşan Dava Partisi Sözcüsü Zuheyr Nehr'den geldi. Nehr, kurulacak geniş tabanlı hükümet içerisinde Sunni grupların da olacağını söyledi. Nuri El Maliki'nin siyasette yeni bir dönem başlatmak istediğini vurgulayan Sözcü, Maliki'nin eline silah alan hiçbir grupla diyalog kurmayacağını kaydetti.

Maliki, Amerika'dan alınan ve hala gelmeyen savaş uçakları konusunda ise önemli bir itirafta bulundu. "Amerika bizi kandırdı" diyen Maliki, hava savunması olsaydı IŞİD terörünün önüne geçebileceklerini söyledi.

ulusalkanal.com.tr

ABD Dışişleri Bakanı Kerry kumpaslarıyla geliyor Dünya Rusya'dan çok sert tepki: Sonuçları ağır olacak Dünya Maliki, ABD ile ilgili BBC'ye konuştu Dünya İsrail'den tanırım mesajı Dünya