Enflasyon tırmanıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyon Haziran ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

Abone ol

Tüketici fiyatları Haziran ayında, beklentileri aşarak yüzde 0.31 yükseldi. Haziran sonu itibarıyla yıllık enflasyon Tüketici Fiyatları bazında yüzde 9.16 oldu.

Üretici Fiyatlarındaki artış ise yüzde 0,06 olurken yıllık ÜFE yüzde 9,75 olarak gerçekleşti.

Haziran ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Ekonomi Bakanı Zeybekci, Merkez Bankası’nın yıl sonu enflasyon beklentilerini dikkate alarak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Bakan Zeybekci Temmuz'da eksi enflasyon beklediğini belirtti.

TÜİK verilerine göre, geçen ayın "zam şampiyonu" tatil döneminin etkisiyle yurt turlar oldu. Tur fiyatları 49 oranında arttı. Bunu, fiyatı yüzde 24,74 artan limon ve fiyatı yüzde 13,25 artan kuru kayısı izledi.

Haziranda fiyatı en çok artış gösteren diğer ürünler yüzde 11,28 ile yumurta, yüzde 7,10 ile metro ücreti, yüzde 6,37 ile elma oldu.

Geçen ay fiyatı en fazla düşen ürünlerin başında patlıcan geldi. Haziranda patlıcanın fiyatı yüzde 12,29 düştü. Bu ürünü fiyatı yüzde 12,13 azalan domates ve fiyatı yüzde 11,68 azalan taze fasulye izledi.

ulusalkanal.com.tr

TGB üyeleri direnişteki işçilere destek verdi Ekonomi Şişecam grevinde önemli gelişme! Ekonomi Ramazan'ın en ağır zammı Ekonomi İşçilerin direnişi jandarmaya geri adım attırdı Ekonomi