Putin'den açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye sert mesajlar verdi. "Benzer olay yaşanırsa mutlaka gereken tepki verilecek" diyen Putin, AKP hükümetinin radikal islamı desteklediğini belirtti. Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev de olayı bir "suç eylemi" olarak niteledi. Rus Başbakan, "Türkiye bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdi" dedi.

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus uçağının düşürülmesiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. "Yeni vakaların yaşanma ihtimalini göz ardı edemeyiz." diyen Putin, benzer bir olayın yaşanması durumunda mutlaka gereken tepkinin verileceğini söyledi.

Rusya lideri, Türkiye’ye sert eleştiriler yöneltti.

Vladimir Putin: AKP RADİİKAL İSLAMI DESTEKLİYOR Sorun sadece dün yaşadığımız trajediyle ilgili değil, çok daha derin. Sadece biz değil tüm dünya görüyor ki, mevcut Türkiye yönetimi uzun yıllardır ülkesini kasten İslamlaştırmaya yönelik iç politika izliyor. İslam büyük bir dünya dinidir ve aynı zamanda Rusya’daki geleneksel dinlerden biridir. Biz de İslam’ı destekliyoruz ve buna devam edeceğiz. Ama burada söz konusu olan daha radikal bir İslam’ın desteklenmesi.

Rus lider, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un "Türkiye’ye seyahat etmeyin" uyarısını da doğru bulduğunu belirtti.

Rusya Başbakanı Dimitriy Medvedev de olayı bir "suç eylemi" olarak niteledi. Olayın, Rusya-NATO ilişkilerinde tehlikeli bir tırmanışa yol açtığını vurgulayan Medvedev, Türkiye'yi IŞİD'i korumakla suçladı. "Türkiye bu eylemiyle IŞİD militanlarını koruduğunu gösterdi. IŞİD’e ait işletmelerde üretilen petrol ürünlerinin sevkiyatına dahil olan bazı Türk yetkililerinin bu süreçten elde ettiği doğrudan finansal çıkarlar göz önünde bulundurulduğunda, bu şaşırtıcı bir şey değil."

ulusalkanal.com.tr

Rus Genelkurmay Başkanlığı'ndan önemli açıklama Gündem Tayyip Erdoğan'dan yeni açıklama Gündem Yıkımı tamamlamanın adı: Yeni Anayasa Gündem Suriye ordusu Rus pilotlardan birini buldu Gündem