Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, böyle kurtuldu

Darbe girişiminin önlenmesinde önemli rolü olan Zekai Aksakallı'nın darbecilerin elinden nasıl kurtulduğuna dair görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde, Özel Kuvvetler Komutanı'nın kendisini rehin almak isteyen FETÖ'cülerle boğuşup, tekmeyle yere serdiği görülüyor.

Abone ol

Darbe girişiminin kaderini değiştiren isimlerden biri olan Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı, kendisini rehin almak isteyen darbecilerin elinden kurtulmuştu.

15 Temmuz gecesi yaşanan o anlara ait görüntüler ortaya çıktı.

Güvenlik uzmanı emekli binbaşı Mete Yarar, Aksakallı'nın darbecilerin elinden kurtulduğu görüntüleri Habertürk'te paylaştı.

Eşiyle birlikte otomobille giden Aksakallı'nın önü, darbeciler tarafından kesildi. Bir albay yanına yaklaşıp, Aksakallı'yı araçtan indirmeye çalıştı. Yaşanan boğuşma sonrası darbeci albayı tekmeyle yere seren Aksakallı, aracıyla hızla uzaklaştı. Darbecilerle, Aksakallı arasındaki kovalamaca bir süre daha devam etti.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir, darbeci Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Semih Terzi'yi vurmadan önce durumdan kuşkulanıp Zekai Aksakallı'yı aramıştı. Aksakallı, Halisdemir'e havaalanını ele geçirip iniş ve kalkışlarına engel ol talimatını verdi.

DARBE GİRİŞİMİNİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİ

Aksakallı, yaşananlara şahit olan bir grup personele de Özel Kuvvetler Karargahı'nı ele geçirip darbecileri öldürün emrini vermişti.

ulusalkanal.com.tr

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Türkiye'ye 24 Ağustos'ta gelecek Gündem 'Fuat Avni' hesabına bilgi aktarılan yer tespit edildi Gündem Darbecileri yüz tanıma sistemi belirleyecek Gündem Mehmetçik'e güvenmeyene millet güvenmez! Gündem