Kandil'de barınamayan terör örgütü PKK Suriye'nin kuzeyine yöneldi

Suriye'deki karışıklıktan faydalanarak ülkenin kuzeyinde Amerika'nın da desteğiyle kantonlar ilan eden terör örgütü PKK/PYD'nin bölgede 33 yeni eğitim kampı kurduğu belirlendi. Terör örgütünün yeni kamplarından bazılarının ABD üslerine yakın olması dikkat çekiyor.

Abone ol

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarıyla bölgede barınamaz hale gelen ve ağır kayıplar veren PKK, bazı kuvvetlerini Irak'ın kuzeyinden Suriye'nin kuzeyine taşıyor. Ülkedeki savaş ortamından faydalanarak Suriye kolu PYD aracılığı ile bölgeye yerleşen terör örgütü PKK'nın bölgede 33 yeni eğitim kampı kurduğu belirlendi.

Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin, terör örgütünün Suriye'deki faaliyetlerinin başına geçti. Örgüt, sözde Afrin kantonuna "Derviş Suvar" kod adlı Sipan Hamo'yu, Ayn el Arap'a "Seyit" kod adlı Şıvan Gever, Cezeri'nin başına da "Şahin Cilo" kod adlı Ferhat Abdi Şahin'i getirdi. Kandil'deki kamplarda gruplar halinde buraya kaydırıldı.

Yaklaşık 2 bin teröristin olduğu değerlendirilen Kamışlı kampının sözde yöneticisi Öcalan'ın manevi oğlu olarak bilinen, PYD'nin silahlı kanadı YPG'nin kurucusu Ferhat Abdi Şahin.

Kamışlı'nın doğusundaki Karaçoğ kampı örgütün adeta kozmik odası konumunda. Fehman Hüseyin'in örgütü yönettiği ve çok sıkı korunan kampa yönetici olmayanlar giremiyor.

20 kilometre arayla kurulan "Tişrin, Şeyhler, Beyadiye ve Çarıklı" kamplarında saldırı ve savunma eğitimleri veriliyor. Mıştanur kampı ise örgütün silah lojistik ihtiyacını karşılıyor.

Derik kampında yeni teröristler ve Kandil'den gidenler eğitiliyor. Nusaybin'in karşısındaki "Rimelan" kampında ise suikast ve keskin nişancılar yetiştiriliyor. Teröristler daha sonra eylemler yapmak üzere Türkiye'ye gönderiliyor.

Irak'ın kuzeyinden Suriye'nin kuzeyine taşınan terör örgütü PKK/PYD kamplarının, bölgedeki ABD üslerine yakın olması dikkat çekiyor.

ulusalkanal.com.tr

Kayseri Valiliği'nden "63 plakalı bombalı araç" açıklaması Gündem TGB öncülüğünde "terörden korkmuyoruz" mesajı verildi Gündem Beştepe-Çankaya arası fezleke trafiği! Gündem 82 maddelik Terörle Mücadele Eylem Planı yürürlüğe girdi Gündem