Çin’de koronavirüsten ölenlerin sayısı 491’e ulaştı

Çin'de koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı 491'e yükseldi. Müşahede altına alınanların sayısı da 185 bini geçti.

Abone ol

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, salgınla ilgili son bilançoyu paylaştı.

Açıklamaya göre, koronavirüsten ölenlerin sayısı 491’e yükseldi . Çin'de, salgından dolayı virüs taşıma şüphesi olanların sayısı 23 bin 260'a, müşahede altına alınanların sayısı 185 bin 555'e ulaştı.

Koronavirüs teşhisi koyulan hasta sayısı ise 24 bin 324.

Vuhan'da salgın nedeniyle, biri stadyum, biri sergi merkezi olmak üzere 3 bina geçici hastaneye dönüştürüldü.

Toplam 3 bin 400 yatak kapasitesine ulaşan geçici hastaneler yatak, masa, sandalye elektrikli battaniye ve çeşitli malzemelerle donatıldı.

Ayrıca kentte, 10 günde bin yatak kapasiteli bir hastane de inşa edilmişti.

Öte yandan Japonya'da, koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alınan yolcu gemisinde 10 yeni vaka tespit edildi.

Japonya Sağlık Bakanı Kato, düzenlediği basın toplantısında, Yokohama Limanı’nda dün karantinaya alınan 3 bin 711 kişinin bulunduğu yolcu gemisindeki 10 kişide virüsün tespip edildiğini duyurdu.

Yaşları 50 ila 80 olan 10 yolcunun hastanede tedavi altına alındığını belirten Kato, virüsün yayılmasını engellemek için gereken önlemleri almaya devam edeceklerini söyledi.

ulusal.com.tr

Çin’de koronavirüs nedeniyle can kaybı 425’e çıktı Dünya Miçotakis Selman ile görüştü Dünya OPEC nedir ve amaçları nelerdir? OPEC'e hangi ülkeler üyedir? Dünya İki ülkede daha koronavirüs görüldü Dünya