Çin Devlet Başkanı Şi Cinping: Modernleşme yolunda hiçbir etnik grup geride kalmamalıdır

Çin Cumhurbaşkanı Şi Cinping, Hui ve Han etnik gruplarını bölgelerinde ziyaret etti. Çinli lider burada yaptığı konuşmada Çin devletinin etnik gruplara bakışını ifade etti. Şi Cinping Çin’in modernleşmesinde tüm etnik grupların birlik olduklarının altını çizdi.

Abone ol

Çin Halk Cumhuriyeti Başkanı Şi Cinping, Ningksia Huy Özerk Bölgesi'nde multi-etnik grupların yaşadığı bir topluluğu ziyaret etti.

Çin Cumhurbaşkanı Şi, burada halkla bir araya geldi. Çinli lider burada yaptığı konuşmada; “hiç kimsenin arkada bırakılmadan, tüm ulusça kalkınmaya, refaha erişmeye ve modernleşmeye önem verdiğini” söyledi.

TÜM ETNİK GRUPLAR ÇİN ULUSUNUN PARÇASIDIR

Şi Cinping sözlerini şöyle sürdürdü:

"Çin Halk Cumhuriyeti, birçok etnik gruba sahip büyük bir ailedir. Burası Hui ve Han gibi farklı etnik grupların olduğu bir topluluktur.

Bu topluluğun, özellikle farklı etnik gruplar arasında uyumlu ilişkilerin nasıl geliştireceği konusunda çok iyi deneyimler elde ettiğini fark etti ve bunu görmeyi umuyordum.

Tüm etnik gruplar Çin ulusunun büyük ailesinin bir parçasıdır ve ülkenin yoksulluğa karşı mücadelesinde, her yönden müreffeh olan bir toplumun inşasında ve modernleşme yolunda hiçbir etnik grup geride kalmamalıdır.

Bu işte hepimiz beraberiz”.

ulusal.com.tr

ABD'de bir siyahi daha öldürüldü Dünya Yunanistan'da mülteciler meydanlarda sabahlıyor Dünya İran'da can kaybı artıyor Dünya ABD’ye ait F-15 savaş uçağı düştü Dünya