Erdoğan'dan Almanya'ya çağrı: Terör örgütü ilan edin

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya ziyareti öncesi Alman basınına yazdı. Erdoğan yazısında özellikle Almanya'dan, Türkiye'nin PKK ve FETÖ ile mücadelede desteğini istedi.

Abone ol

Almanya'daki Frankfurter Allgemeine Zeitung gazetesinin perşembe günü yayımlanacak sayısı için bir makale kaleme alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Almanya'ya çağrıda bulunarak, "Almanya'nın FETÖ'yü bir terör örgütü olarak tanımasını istiyoruz" ifadesini kullandı.

Erdoğan, Almanya'dan terör örgütü PKK ve FETÖ'ye yönelik sert adımlar atılmasını istediğini söyledi.

Kaleme aldığı makalede dostluk mesajları veren Erdoğan, "Alman dostlarımız, bu bağlamda kararlı adımlar atarlarsa Türk halkının iyi niyetinden başka bir şeyle karşılaşmayacaklardır" sözlerini kullandı.,

Erdoğan ayrıca, ABD'nin uygulamaları sonrasında gündeme gelen Ticaret savaşlarınada vurgu yaptı."ABD'nin tek yanlı ve sorumsuz politikalarının dünyayı pervasız bir ticaret savaşı dönemine sürüklüyor" dedi.

Erdoğan, küresel bir ticaret devleti olan Almanya ile ekonomi modelini ihracata odaklayan Türkiye'nin, bütün devletleri ticari bir yıkımdan korumak adına ortak hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

ulusal.com.tr

YSK'dan CHP'nin 24 Haziran itirazına yanıt Gündem Atalay Filiz'in cezası onandı Gündem Bedelli askerlikte 3. Celp bilgileri yayınlandı Gündem Işıkçı cemaatında Mücahit’e isyan! Gündem