Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz: Aklandılar anlamına gelmez

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, FETÖ'cü darbe girişimi sonrası açığa alınıp ardından görevi iade edilen 6 bin öğretmenin aklandığı anlamına gelmediğini söyledi. Yılmaz, "Bu bir idari tedbirdi. Bu aşamadan sonra bir idari tedbiri uygulamanın kamu yararı açısından uygun olmadığını gördük" dedi.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Kanun Hükmünde Kararnamelerle açığa alınan ve işlem yapılmadan görevi iade edilen öğretmenlerle ilgili açıklama yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım, açığa alınan öğretmenlerin hakkında soruşturma yapıldıktan sonra göreve geri döneceğini söylemişti. Ancak, İsmet Yılmaz, 25 Kasım Cuma günü görevine iade edilen 6 bin 7 öğretmenin henüz aklanmadığını söyledi.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Yılmaz, aklanmamış olan bu öğretmenlerin suçlu olduğu anlamanı da gelmeyeceğini belirtti.

Yıldırım, görev verilmeyeceğini söylemesine rağmen Yılmaz ise, göreve iadelere ilişkin " İdari tedbiri uygulamanın kamu yararı açısından uygun olmadığını gördük" demesi dikkat çekti.

Soruşturmaların sürdüğünü ifade eden Bakanı Yılmaz, haklarındaki soruşturmalar tamamlanmadan görevine iade edilen kişiler için, "Bizim öğretmenlerimiz" ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Yemek sonrası uykuya dalmanın nedeni çözüldü Sağlık Biyonik kolla hayata tutundu Sağlık Elektronik sigara akciğer kanseri riskini artırıyor Sağlık Sağlık Bakanlığından '5 dakika' açıklaması Sağlık