MİT 8 ay önce uyarmış

MİT'in 8 ay önce hazırladığı bir raporla hükümeti yolsuzluk konusunda uyardığı öne sürüldü. 3 sayfalık raporda Rıza Sarraf'ın bakanlarla olan ilişkisi üzerinde durulduğu iddia edildi.

Abone ol

17 Aralık'taki yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan 8 ay önce MİT’in bir rapor hazırlayarak Rıza Sarraf ile Bakanların ilişkisi olduğu konusundan hükümeti uyardığı iddia edildi.

T24'ün haberine göre, MİT’in 18 Nisan 2013’te üç sayfalık rapor hazırladı.Raporda, Rıza Sarraf'ın bazı bakanlarla ilişkisi üzerinde duruldu.

Rıza Sarraf'ın faaliyetlerine yer verilen raporda Sarraf'ın Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler ile yakın ilişkide olduğu belirtildi.

Raporda, Sarraf'ın kardeşinin TC vatandaşlığına kabulü için bazı girişimlerde bulunduğu, ve İstanbul Atatürk Havalimanı’nda alıkonulan altın yüklü uçak ile ilgili Çağlayan ile konuştuğu ifadeleri yer aldı.

Ayrıca Çağlayan’ın Zarrab’ın özel uçağı ile 22-23 Mart 2013’te Umre’ye gidip gelmesi de raporda yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

“Karar uluslararası bir zaferdir“ Gündem O operasyonu yapan emniyet müdürleri görevden alındı Gündem Melih Gökçek gidiyor mu? Gündem HSYK'da gündem "Öz" Gündem