Sahneler satılıyor!

Ankara’nın önemli kültür sanat merkezlerinden olan Akün ve Şinasi sahneleri tekrar satışa çıkarılıyor. Sahnelerin satışa çıkarılması, tepki topladı. Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı İnci Özdil ve Eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin, "kamuya malolmuş bu iki sahnenin satışı kabul edilebilir değil" dedi.

Abone ol

Başkent Ankara’da en çok izleyici toplayan Akün ve Şinasi sahneleri tekrar satışa çıkarılıyor.

Devlete bağlı olan Emek inşaat bünyesindeki sahneleri, Devlet Tiyatrosu kiraladı. 2 yıl önce de satış tehlikesi yaşayan sahneler, şimdi tekrar ihaleye çıkarılacak.

Sahnelerin satışa çıkartılmasına sanat camiasında tepki topladı. Türkiye Sanatçılar Birliği Genel Başkanı İnci Özdil, sahneleri kapatılmasının TÜSAK yasa tasarısının hayata geçirilmesinde ilk adım olarak değerlendirdi.

Sıranın sanatçılara da geleceğini belirten Özdil, mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

Eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin de, Ankara’ya malolan sahnelerin yok edilmesinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

HABER: HÜSNA SARI

KAMERA: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

Erkan Oğur konserine MİT engeli Kültür Sanat Nuri Bilge Ceylan'a suç duyurusu Kültür Sanat Ünlü oyuncu hayatını kaybetti Kültür Sanat Levent Kırca Haziran oyunuyla sahnelerde Kültür Sanat