'Kimse TSK'yı tezkereyle Suriye'ye yönlendiremez'

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Senem Türkiye’deki gelişmeleri Rusya’nın Sesi Radyosu’na değerlendirdi

Abone ol

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem, Rusya’nın Sesi Radyosu’na Ayn el Arab (Kobani) ekseninde yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Radyonun internet sitesi Senem’in sözlerini “Kimse TSK’yı tezkereyle Suriye’ye yönlendiremez” başlığıyla duyurdu.

Kobani’deki gelişmeler, Türkiye’de gerçekleştirilen eylemler ve bölgedeki durum hakkında yapılan söyleşide, Rusya’nın Sesi Radyosu İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Senem’e “ulusalcı kesim ne düşünüyor” diyerek mikrofon uzattı.

Suriye’nin toprak bütünlüğünün İşçi Partisi için ‘olmazsa olmaz’ olduğunu vurgulayan Nusret Senem, “Biz başından beri emperyalist güçlerin Suriye’ye yönelik yürüttükleri bu alçakça saldırıya karşı çıktık. Türkiye’nin bu bölgedeki terör gruplarına sınırlarını açmasını, silah yardımı yapmasını, Amerika’yla birlikte her türlü yasadışı girişim içinde bulunmasını, Suriye’nin toprak bütünlüğüne saldırı olarak değerlendirdik. Şimdi bu son olayda da PYD’nin, daha doğrusu PKK’nın Suriye kolunun Kobani’de özerk bölge yaratma girişimini kesinlikle Suriye’nin toprak bütünlüğüne karşı bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. O nedenle Kobani’de ayrı bir kanton yaratılmasının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini ifade ediyoruz ve buna karşı çıkıyoruz. Kobani’nin dağıtılmasını Türk Silahlı Kuvvetleri de bizim görebildiğimiz kadarıyla gerekli ve zorunlu görüyor” dedi.

Tezkerede Suriye’nin ve Irak’ın toprak bütünlüğünün, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi kararı doğrultusunda savunulduğu vurgusu olduğunu belirten Senem, “Gerçi Erdoğan’ın Esad yönetiminin devrilmesi yönünde bazı ifadeleri tezkerede yer alıyor ama onların hiçbir şekilde gerçekleşecek şeyler olmadığını ve sadece Erdoğan’ı tatmin etmek amacıyla koyulmuş ifadeler olduğunu düşünüyoruz. Hiçbir kuvvetin, TSK’yı bu tezkereyle Suriye’ye yönlendiremeyeceği kanaatindeyiz” ifadelerini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

Üniversite’ye AVM tepkisi! Gündem Eskiçağ dilleri öksüz kaldı Gündem “Verilen sözler tutulmadı“ Gündem 34 yıl sonra kep attılar Gündem