İran’dan gelen Türk vatandaşların sağlıkları nasıl, koronavirüs belirtisi var mı?

İran’dan gelen Türk vatandaşların ilk tetkik sonuçları negatif çıktı. Vatandaşlarda korona virüs olmadığını açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgına karşı tedbir amasıyla sınırda sahra hastaneleri kurulacağını belirtti Alınan tedbirlere ilişkin bir açıklama da Dışişleri Bakanlığından geldi. Bakanlık, İtalya’da ortaya çıkan korana virüse karşı Türk vatandaşlarına seyahat uyarısı yaptı.

Abone ol

Bakanlık, Tahran’dan gelen yolcularda koronavirüsü çıkmadığını açıkladı. Virüse karşı alınan tedbirlerin de arttırıldığı bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Anadolu Ajansı’nın Editör Masası’na konuk oldu. Koca, İran’ın Tahran kentinden gelen 142 Türk vatandaşının özel seferine yönelik konuştu. Bakan, uçağın Ankara’ya acil iniş sebebinin yolculardan bazılarının virüsün yaygın olduğu Kum ve Meşhed kentinden gelmesi olduğunu söyledi.

Bakan Koca, Türk vatandaşlarının ilk tetkik sonuçlarında koronavirüs çıkmadığını da açıkladı.

Vatandaşların bir kısmı Ankara’daki Zekai Tahir Burak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, bir kısmı ise Bilkent Konuk Evi’nde karantina ya da gözlem altında kalıyor. Bakan, Çin’in Vuhan’dan kentinden gelen Türk vatandaşlarına yapılan tetkiklerin Tahran’dan gelenlere de uygulanacağını belirtti.

Bakan, ayrıca 4 sınır kapısında sahra hastaneleri kurulacağını da duyurdu. Kapıköy sınır kapısı alanında ise hastane kuruluyor. Koca, İranlı mevkidaşına karantinayı önerdiklerini de söyledi.

Bakan Koca, vatandaşların panik olmasını gerektirecek bir durum olmadığını da vurguladı.

Öte yandan karantina hastanesinin bulunduğu Ankara’da virüse karşı dezenfeksiyon işlemleri yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Seyfettin Aslan, işlemlere ilişkin bilgi verdi.

Virüse karşı tedbirlerle ilgili bir açıklama da Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, İtalya’da 12 can alan koronavirüse ilişkin Türk vatandaşlarına seyahat uyarısında bulundu. Açıklamada, “Türk vatandaşlarının zorunlu olmadıkça İtalya'nın koronavirüs vakaları görülen bölgelerine seyahat etmemeleri önemle tavsiye olunur” ifadeleri kullanıldı.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İdlib ve Patriot açıklaması Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye tepki: Terör örgütleriyle ittifak kuranlar için yolun sonu gözükmüştür Gündem Nesiller üretim atölyelerinde buluştu Gündem Abhazya heyetinden Doğu Perinçek'e ziyaret Gündem