Türk halkı maske üretimi için seferber oldu

Türkiye Koronavirüs salgını karşısında adeta maske seferberliğine girişti. Yurdun her köşesinde yerel olanaklarla maske üretiliyor. Suriye'de Türk ordusunun terörden arındırdığı Afrin de maske üretim seferberliğine katıldı.

Abone ol

Türkiye Koronavirüs'le mücadelede ihtiyaç duyulan maskelerin temini için adeta üretim seferberliğine başladı.

Maske üretimi ülke sınırlarının dışında da sürüyor. Türk ordusunun Suriye'de terörden arındırdığı Afrin'de Hatay Valiliği'nin koordinasyonuyla atölye kuruldu.

Afrinlilere istihdam da sağlanan atölyede, 15 kişilik ekiple günlük 4 bin adet tıbbi maske üretiliyor. Üretilen maskeler, sağlık kuruluşlarına ve kamu kurumlarına ulaştırılıyor.

Türkiye'den getirilecek dijital makine ile üretim kapasitesinin 20 bine çıkarılması ve Afrin halkına ücretsiz maske dağıtılması hedefleniyor.

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki Halk Eğitim Merkezi'nde 3 katlı cerrahi maske üretimine başlandı. Üretilen maskeler, ilçede kurulan pazarda esnafa ve pazara gelen vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

Nusaybin Belediyesine bağlı zabıta ekipleri, ücretsiz maske ve eldiven dağıttıkları vatandaşların ateşi de ölçüldü.

Karslı kadınlar, çocuklarını komşularına ya da evlerinde bırakıp salgınla mücadele eden sağlık çalışanları için Halk Eğitim Merkezinde maske üretiyor.

Valilik öncülüğünde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün desteğiyle işe koyulan gönüllü kadınlar, fedakarca çalışan sağlık personeli için yoğun mesai harcıyor. İl ve ilçelerdeki 63 kadının haftada 9 bin adet ürettiği maske, hastanelerdeki görevlilere dağıtılmak üzere İl Sağlık Müdürlüğüne teslim ediliyor.

Kahramankazan Belediyesi, Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle maske üretimine başladı. Belediyenin sağladığı malzeme ve ekipmanlarla yürütülen çalışmalarda günde 1500 maske üretiliyor.

Maskeler sterilizasyon ünitesinde ultraviyole ışınlarla dezenfekte edilerek kullanıma hazır hale geliyor.

Maske üretim seferberliğine bir katkı da yetiştirme yurdundaki 3 gençten geldi. Antalya'da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü bünyesinde devlet koruması altındaki üç genç, yurttaki arkadaşları için siperli maske üretti.

Siperlikli maske yapmayı internetten öğrenen 3 genç, yaptıkları 200 maskeyi yetiştirme yurdunda birlikte kaldıkları arkadaşlarına dağıttı. Gençler şimdi de huzurevindeki yaşlılar için maske üretiyor.

Elazığ'da ise terzilik yapan iki kardeş askıda maske uygulaması başlattı.

Bedri ve Figen Yaman kardeşler, terzi dükkanında ihtiyaç sahipleri için maske üretiyor. Maskelerden günde 200 kişi faydalanıyor.

ulusal.com.tr

''Örümcek adam'' yaşlıların ''kahramanı'' oldu Gündem Diyanet hakkında yalanlar ve gerçekler Gündem Prof. Dr. Ümit Yazıcıoğlu yazdı: PKK nasıl bir örgüt? Gündem Plazma tedavisi uygulanan Kovid-19 hastasının testi negatife döndü Gündem