Türkiye'den İsrail-BAE anlaşmasına tepki

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail'in anlaşmasına Filistin ve Türkiye’den yanıt gecikmedi. Filistin, tepki olarak Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çektiğini duyurdu. Türk Dışişleri Bakanlığı da “Ölü doğan bir ABD planı” olarak yorumladı.

Abone ol

İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan sözde barış anlaşmasına Filistin ve Türkiye karşı çıktı.

Filistin, tepki için BAE’nin başkenti olan Abu Dabi’deki büyükelçisini geri çekti.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada büyükelçinin geri çekilmesi talimatının Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın talimatıyla yapıldığı aktarıldı.

Bir diğer tepki Türk Dışişleri Bakanlığı’ndan geldi. Bakanlık, BAE’nin Filistin davasına ihanet ettiğini vurguladı. “ BAE'nin bu riyakar davranışını tarih de bölge halklarının vicdanı da unutmayacak ve asla affetmeyecektir” ifadelerine yer verildi.

Anlaşmanın ölü doğan ve hiçbir geçerliliği olmayan bir ABD planı olduğunun altı çizildi. Bu plan üzerinden gizli hesaplar yapmaya çalışan BAE’nin bu şekilde Filistin'in iradesini de yok saydığı söylendi.

Ayrıca Arap Barış Planı'nın BAE tarafından tek yanlı bir tasarrufla ortadan kaldırılmaya çalışılmasının endişe verici olduğu belirtildi.

ulusal.com.tr

Adalet Bakanı Gül'den Doğu Akdeniz açıklaması: Uluslararası hukuka aykırıdır Gündem Galatasaray'da 2 futbolcunun Kovid-19 testi pozitif çıktı Gündem Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli: Yangın tamamen kontrol altına alındı Gündem Bakan Varank: Dünyada en hızlı toparlanan ilk beş ülkeden biri olduk Gündem