İngiliz Independent gazetesi: PKK farklı bir iç karışıklık çıkartacak çünkü Suriye'de...

Ankara’da yaşanan terör saldırılarının ardından ABD ve İngiltere basınının Türkiye’yi hizaya sokma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. İngiliz İndependent gazetesi Türkiye’ye mesaj veren çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Yazıda, Erdoğan’ın çatışmaları azaltmadığı takdirde PKK'nın Türkiye'yi öncekilerden farklı bir iç karışıklığa götüreceğini savundu. Nedeni de “Suriye’nin kuzeyinde, ABD'nin de desteklediği, yarı federal bir Kürt devleti varlığına” bağladı. Financial Times gazetesi de saldırının yarattığı öfkenin Türkiye’deki bölünmeleri derinleştireceğini iddia etti.

Abone ol

Cumhuriyet tarihinin en büyük bombalı terör saldırısı ardından dış basın, Türkiye’yi hizaya sokma gayreti içine girdi.

Son olarak İngiliz İndependent gazetesinin Ortadoğu muhabiri Patrick Cockburn dikkat çeken bir yazısı kaleme aldı. Cockburn, katliamın ardından okurlarına "Türkiye şiddet sarmalının yuttuğu 8 Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkesinin yolundan mı gidiyor?" sorusunu sordu.

Cockburn saldırının Türkler ve Kürtler ile hükümetle muhalifler arasındaki kutuplaşmayı derinleştirmek amacını taşıdığını öne sürdü. Türkiye’de Türk Kürt çatışması yaşandığını iddia eden yazar Cumhurbaşkanı’nın bu çatışmayı azaltmadığı takdirde Türkiye’nin sürekli karışıklık içinde kalacağını savundu. Cokburn bu karışıklığın da önceki PKK eylemlerinden farklı olacağını söyledi. Bunun sebebini de Suriye’nin kuzeyinde, ABD'nin de desteklediği, yarı federal bir Kürt devletinin varlığına bağladı.

Financial Times gazetesi de “Ankara’daki saldırının yarattığı öfke, ülkedeki bölünmeleri derinleştirebilir” başlıklı bir haber yayımladı.

Haber, “Ekonomik ve siyasi istikrarsızlıkla boğuşan ülkede saldırının sonuçlarını kontrol etmek güç olacaktır" ifadeleriyle başladı.

“Saldırının amacı kaos yaymak idiyse, bunu başarmış gibi görünüyor” ifadelerini kullanan gazete Türkiye’deki siyasilerin birbirinin boğazına yapışmış durumda olduğunu ileri sürdü.

Dün de Amerikan politikasına yön veren New York Times gazetesi Türkiye mesaj veren bir haber yayınlamıştı. Gazete “Şiddettin azalıp azalmayacağı belli değil, çünkü hükümet PKK’ya karşı askeri operasyonlarında ısrarlı görünüyor” ifadesi kullanmıştı.

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki bombaları kim patlattı? 'Biri erkek, siyah cübbeli, sarık türü...' Gündem Ağrı'da şok! Bu şekilde bulundu Gündem Ankara'daki saldırıya ilişkin bakandan çarpıcı yorum Gündem TSK'dan yeni açıklama: Gerekli reaksiyon gösterilmiştir Gündem