Bedir tugayı sorumlusu Bayatlı: PKK'ya izin vermeyeceğiz

Irak'ın Kerkük vilayetindeki Bedir Tugayı Kuzey Bölgesi Sorumlusu Muhammet Mehdi Bayatlı, terör örgütü PKK'nın Irak'taki varlığına asla izin vermeyeceklerini söyledi. Bayatlı “Türkiye'ye karşı savaş ilan eden unsurların topraklarımıza sığınmaları mümkün değil” dedi.

Abone ol

Bedir Tugayı Kuzey Bölgesi Sorumlusu Muhammet Mehdi Bayatlı, PKK'nın Irak'taki varlığına müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Tazehurmatu'da eğitim alan Şii milislerin mezuniyet törenine katılan Bayatlı "Başta IŞİD olmak üzere bölgedeki tüm terör örgütlerinin ortadan kaldırılması için savaşmaya devam edeceğiz” dedi.

PKK'nın tüm dünyada terör örgütü olarak kabul edildiğini de hatırlatan Bayatlı "PKK'nın Irak'taki varlığı yasal değil. Irak merkezi hükümeti buna izin vermedi. Bu sebepten dolayı Türkiye'ye zarar veren örgütlerin topraklarımızda kalmasını istemiyoruz." dedi.

Bayatlı “Türkiye'ye savaş ilanında bulunan PKK'ya Irak topraklarında kesinlikle izin vermeyeceklerini" vurguladı.

Şii milislerin Kuzey Bölgesi Komutanı Yılmaz Şehbaz ise IŞİD'in yaklaşık iki yıldır elinde tuttuğu Beşiri köyüne yakın zamanda operasyon düzenleneceğini, Bağdat ile irtibat halinde olduklarını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 4 Ocak'ta Meclis'te bir araya gelecek Gündem MHP’de parti içi muhalefet imzaları teslim etmeye hazırlanıyor Gündem Diyarbakır'da şehit olan polis Orhan Dilekci, Erzurum'da son yolculuğuna uğurlandı Gündem Doğu Perinçek, Rus uçağının düşürülmesi ile ilgili çok önemli bilgileri açıklayacak Gündem