Çin’den koronavirüs tedavisinde iyi haber

Çin’de koronavirüs tedavisinde her gün iyi haberler geliyor. Ülkedeki ekonomik toparlanma da sürüyor. Hatta Çin, dünyaya yardım elini de uzatıyor. Son olarak ülkede eğlence sektörü de normale dönmeye başladı.

Abone ol

Çin’deki Kovid-19 salgınında artık sadece tedavi haberleri geliyor. Son olarak ülkede 53 hasta daha sağlığına kavuştu.

Ulusal Sağlık Komisyonu sözcüsü Mi Feng açıklama yaptı. Pekin’de basın toplantısı düzenleyen sözcü, tıbbi gözlemdeki 670 kişinin de karantinadan çıktığını söyledi.

Çin’in virüsün ekonomik etkileri ise verilere yansıdı. Bu yılın ilk çeyreğinde cari açık gördü. Cari işlemler açığı ilk üç ayda 29,7 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Mal ticareti 26,4 milyar dolar fazla verirken, hizmetler ticareti, salgın nedeniyle seyahat ve ulaşım sektörlerindeki düşüşten kaynaklı olarak 47 milyar dolar açık verdi.

Yaralar ise sarılıyor. Şangay serbest ticaret bölgesinin özel bir bölgesi olan Lingang New Area, mali açılış ve yeniliği derinleştirmek için 50 önlem açıkladı.

Yeni tedbir grubu, reformu ve finansal sistemi geliştirmeyi hedefliyor. Şanghay Direktör Yardımcısı Yu Minhua, “Beş yıl içinde yeni alana en az 100 milyar yuan kredi yatırmayı planlıyoruz. Biyomedikal, nakliye, lojistik, çip üretimi ve yapay zeka gibi kilit endüstrileri ve yenilikçi alanları desteklemeyi amaçlıyoruz.” dedi.

Son raporda, küçük ve mikro ölçekli işletmelerin finansmanı ise önemli ölçüde iyileştirildi.

Tüm Çin Sanayi ve Ticaret Federasyonu, ülkedeki küçük ve mikro ölçekli işletmelerin finansman durumu hakkında bir rapor yayınladı. Ankete katılan 150 binden fazla işletmenin yüzde 80'inden fazlası kredi erişiminin üç yıl öncesine göre daha kolay ve rahat olduğunu düşünüyor.

Bu yıl, mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelere yardımcı olmak için 3,55 trilyon yuan yani yaklaşık 502 milyar ABD doları düşük maliyetli fon sağlandı.

Çin kendi yaralarını sararken dünyaya da yardım elini uzatıyor. Makao'daki yaşamın her kesiminden insanlar, para ve malzeme bağışlayarak ve koronavirüsle mücadelede dünyanın geri kalanını desteklemek için sahaya çıktı.

Ayrıca Macao’da Conde S. Januario Hastanesi, Uluslararası Biyolojik Bilimler Dergisi’nde Kovid-19’a karşı başarıları yayınlayarak hastalıkla mücadele deneyimini aktif olarak paylaştı.

Virüs ile mücadele sürerken kısıtlamalar da gün geçtikçe gevşiyor. Çin’de yeni tip koronavirüs salgınından en kötü etkilenen işletmelerden biri olan sinemalar, yeniden açılmaya hazırlanıyor.

Danıştay tarafından Perşembe günü yayımlanan salgın kontrol kılavuzuna göre, eğlence mekanlarının, rezervasyon sistemi ve sınırlı sayıda ziyaretçi kabulü şartı ile yeniden açılmasına izin verdi.

Diğer yandan Şangay Disneyland tema parkının da 11 Mayıs'ta halka tekrar açılacak. Park, yeniden açıldıktan sonra, kapasitesinin yüzde 20'sini kullanarak Çin halkına hizmet verecek.

ulusal.com.tr

ABD'de Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı: 78 bin 639 Dünya Suudi Arabistan'da Prens Faysal bin Abdullah gözaltına alındı Dünya Hollanda'da Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı 5 bin 422'ye ulaştı Dünya Güney Kore Kovid-19 ile ikinci aşamada hüsrana uğradı Dünya