CHP'nin AMY'ye gitmeme kararının gerekçesine ilişkin yeni ayrıntılar

CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ne gitmeme kararının gerekçesine ilişkin yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Kararda, daha önce Anayasa'ya aykırı birçok yasa için yapılan başvurulardan sonuç alınamaması etkili oldu. CHP'li kurmaylarda, yüksek mahkemeden olumsuz karar çıkması durumunda, AKP ve MHP'nin karşı propaganda yürütebileceği düşüncesi de ağır bastı.

Abone ol

CHP'nin Anayasa değişikliği teklifinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitmeme kararının nedeni tartışılıyor.

CHP kulislerine göre kararda, daha önce Anayasa'ya aykırı birçok yasa için yapılan Anayasa Mahkesi başvurularından sonuç alınamaması etkili oldu.

Parti kurmayları, "Bile bile lades demenin anlamı yok. AYM'nin yapısı ortada. Sonuç alamayacağımız bir davayı açmayalım" değerlendirmesi yaptı.

Kararda, AKP ve MHP'nin meydanlarda, "CHP halktan korktu, soluğu yine AYM'de aldı" şeklinde propaganda yapabileceği görüşü de ağır bastı.

Kurmaylar, yüksek mahkeme başvurusunun ardından değişikliğin iptal edilmesi halinde, AKP'nin erken seçim kararı alması olasılığını da hesap etti.

Ana muhalefetin başvurmama kararında anketler de önemli bir rol oynadı. CHP'ye ulaşan anketlerde "Hayır" oylarının "Evet"ten yüksek çıktığı gözlemlendi.

ulusalkanal.com.tr

Türkiye Büyük Millet Meclisi önemli düzenlemelere imza attı. Gündem Mehmet Bedri Gültekin yazdı: Türkiye’nin düşmanı kim? Gündem Kandilli'de deprem toplantısı 'Çanakkale'deki deprem öncü mü?' Gündem Yargıtay Onursal Birinci Başkanı İsmet Ocakçıoğlu hayatını kaybetti Gündem