Bir ateş de Denizli'ye düştü

Soma’da yaşanan maden faciasında ilk kurtarılanlardan olan,ancak arkadaşlarını kurtarmak için tekrar madene giren 31 yaşındaki Denizlili Maden Mühendisi İbrahim Çelik, son çıkartılan 8 işçi ile birlikte kurtulduğu madenden cansız bedeni çıkartıldı. Çelik’in cenazesi bugün Ulu Camide kılınan cenaze namazının ardından asri mezarlığa defnedildi. Denizli’de kahraman mühendisin al bayrağa sarılı tabutunun başında madenden sağ kurtulan arkadaşları bekledi.

Abone ol

Anne Tülay Çelik’in sözleri yürekleri dağladı. İlk kurtarılanlardan olan İbrahim Çelik, arkadaşlarını kurtarmak için yeniden madene girdi ve cansız bedeni çıktı günler sonra.

Anne Çelik, dayanamadı oğlunun acısına “sen memur değil işçi olmuşsuz oğlum, arkadaşlarına dayanamadın mı? Can dostlarındı hepsi de.” Diye haykırdı.

‘Kahraman oraya giren işçilerimiz.Bir fazla üretim olsun diye mezar olacaktı çocuklarımıza’

Anne Çelik ağıtlar yaktı oğlunun ardından çok üretim yaptınız da onurlandıran mı oldu dedi.“ kahraman oraya giren işçilerimiz. Sakin hor görmeyin onlar bir kahraman, aileleri için çalışıyor. Ekmek parası için, çocukları için çalışıyor. Ne yapayım borcum var diyor üç beş kuruş almak için giriyorlar oralara.Susmayacağım, bir fazla üretim olsun diye mezar olacaktı orası çocuklarımıza. Herkese üretimi fazla verdin de ne oldu. Bir fazla üretim oldu da maaşını mı arttırdılar onurlandırdılar mı?

Behiye Yaraşçı

ulusalkanal.com.tr

Soma için insanlık dersleri Gündem Hülya Avşar'dan Soma için skandal sözler! Gündem 'Anti-isyan timi' Taner Yıldız'la birlikte Gündem Maden faciasında gözaltı sayısı yükseldi Gündem