Erdoğan ile Putin hangi konuları görüşecek?

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın Soçi'de bir araya gelecek. İki liderin yapacağı görüşme öncesi Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov'dan açıklama geldi. Peskov, ikilinin Suriye, Afganistan ve Libya meselelerini ele alacaklarını söyledi.

Abone ol

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Moskova'da gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Peskov'un gündeminde, Soçi'de 29 Eylül'de yapılması planlanan Putin ve Erdoğan'ın görüşmesi de vardı. Peskov görüşme için hazırlıkların sürdüğünü belirtti.

Putin ile Erdoğan'ın yüz yüze görüşeceği bilgisini paylaşan Peskov şu ifadeleri kullandı:

- İki liderin her zaman konuşacağı çok şey var. Öncelikle Suriye ve elbette Afganistan gündemde olacak. Libya ve diğer uluslararası meseleler konusunda geleneksel şekilde görüş alışverişinde bulunulacak.

Görüşmede, ikili ilişkilerinin de ele alınacağını aktaran Peskov, "İkili ilişkiler açısından birçok ortak nokta var; ekonomi alanında ortak projeler üzerinde çalışma, ticari ve ekonomik ilişkiler." diye konuştu.

Peskov, Rus ve Türk işletmelerinin bu konuyla ilgili olduğunu belirtti.

TOKİ'den 444 arsa satımı Gündem Uluslararası Avrasya Hareketi lideri Aleksandr Dugin: ''Türkiye Kırım'ı Rusya toprağı olarak tanırsa Rusya da KKTC'yi tanır'' Gündem İzmir'de orman yangını Gündem Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı'dan Bilim-2 NAVTEX'ine Sevilla tepkisi Gündem