Sağlıkta şiddete karşı kamu spotu

Koronavirüs salgınıyla mücadelede çok sayıda şehit vermelerine ve üstün fedakârlık göstermelerine rağmen sağlık çalışanlarına şiddet sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla hazırlanan kamu spotunu sosyal medya hesabından paylaştı.

Abone ol

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından kamu spotu hazırlandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kamu spotunu sosyal medya hesabından paylaştı. Bakan Koca, paylaşımında ''Diğerkamlık ve fedakarlık karşısında gösterilmesi gereken saygı yerine şiddete yönelmek, sadece ağır cezalar getiren ağır bir suç değil, vicdanları sarsan ağır bir utançtır da.'' ifadelerine yer verdi.

Videonun sonunda, ''Sağlık kurum ve kuruluşlarında görev yapan personele karşı görevleri dolayısıyla işlenen cinayet suçunun cezası, ağırlaştırılmış müebbet hapistir.'' deniliyor.

''Kasten yaralama, tutuklama nedeni sayılan suçlardandır. Kasten yaralama, tehdit, hakaret ve görevi yaptırmamak için direnme suçlarına verilecek cezalar yüzde 50 oranında artırılır.'' bilgisi veriliyor.

Videoda, ''Bu suçlar için hiçbir erteleme hükmü uygulanmaz.'' bilgisi paylaşılıyor.

Hazırlanan kamu spotu televizyon kanallarında gösterilecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Türk-İş'i ziyaret etti Gündem Vatan Partisi'nden 81 ilde örgütlenme atağı Gündem PKK/YPG Menbiç'te sivillere saldırdı: 8 ölü, 27 yaralı Gündem Başsavcı Bekir Şahin açıkladı: PKK/HDP’ye kapatma davasında son durum Gündem