100. Sessiz Çığlık

Yüzüncü kez sessiz çığlık attılar. Gündem tine "Askeri Casusluk" kumpasıydı. Ergenekon ve Balyoz davasından sebest kalan komutanlar 25 Ağustos pazartesi günü saat 13.00'te İstanbul Beşiktaş Meydanı'nda Adalet Nöbeti tutacak.

Abone ol

Tutsak komutanların sesi olan Sessiz Çığlık eylemleri 100'üncü haftayı geride bıraktı.

Bu hafta yurt çapındaki eylemlere İstanbul "Askeri Casusluk" davasında devam eden esaret damgasını vurdu.

İstanbul Beşiktaş'taki eyleme katılan komutanlar tüm yurtseverleri 25 Ağustos Pazartesi günü saat 13.00'te yapılacak nöbet eylemine çağırdı.

Silivri Cezaevi'nin önüne kurulan ve Balyoz davası sona erinceye dek süren Nöbet Çadırlarının sorumlusu Hıdır Hokka, "zindanları yurtseverlerin yıktığını hatırlattı, mücadeleye devam" dedi.

Ankara'da Sakarya Caddesi'ndeki eylem de İstanbul "Askeri Casusluk" ve Zirve Yayınevi davalarındaki tutsak yurtseverlere dikkat çekildi. Tuğgeneral Namık Kemal Çalışkan "tertipler çöküyor özgürlük çok yakın" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı emekli Tümgeneral Naci Beştepe Anayasa Mahkemesi'ni göreve çağırdı.

CHP Milletvekili Levent Gök de Sakarya Caddesi'ndeki eyleme destek verdi.

Eylemin bir diğer adresi Antalya oldu. Eylemde Van'ın Saray İlçesinde PKK pususunda şehit düşen Piyade Teğmen Emre As ve Lice de şehit düşen Uzman Çavuş Uğur İnal unutulmadı.

Marmaris'te Türk bayrakları altında bir araya gelen platform üyeleri adına TESUD Marmaris şube başkanı Ali İhsan Kadayıfcı bir açıklama yaptı.

Haber: Gözde Topraklar- Tansev Kara

Kamera: İnanç Saraçoğlu- Tansev Kara

Fotoğraflar: Nasuh Bektaş

ulusalkanal.com.tr

Kaybolan 5 genç için yeni gelişme Gündem 'Bildiğim olayları mahkemede anlatmak istiyorum' Gündem Muharrem İnce'den sert sözler Gündem F-Tipi çözülüyor Gündem