Yıkım projesi başladı

İstanbul Karaköy kıyı şeridini ranta açılacak, tarihi binalar bir bir yıkılacak. Uzmanların yapılmasına karşı çıktığı Galataport projesi için Karaköy ve Tophane arasındaki binaların yıkımına başlandı. Kamu yararı olmadığı saptanan proje bitttiğinde bölgede dev bir alışveriş merkezi ile 5 yıldızlı oteller yükselecek.

Abone ol

Uzmanların uyarılar göz ardı edildi, raporlar değiştirldi. Ve İstanbul'da tarihi binaların yıkımını gerektiren Galataport projesinde ilk kazma vuruldu.

Kamuoyunda Galataport olarak bilinen "Salı Pazarı Kuruvaziyer Liman Projesi'ne bölge esnafının itirazları üzerine başlanamamıştı. Mayıs 2015 tarihinde Şehir Plancıları, Mimarlar Odası ve sivil toplum örgütleri tarafından açılan davada bilirkişi projede kamu yararı olmadığını raporlaştırmıştı. Ancak geçtiğimiz Ekim ayında yeniden düzenlenen Çevre Etki ve Değerlendirme raporunun bakanlık onayından geçmesinin ardından bölge esnafı işletmelerini bir bir boşaltmak zorunda kalmıştı.

ÇED raporu değiştirilerek önü açılan projede 3 yıl sürecek olan çalışmalar başladı.

Projede tarihi tescilli binaların yıkılarak yerine otel, restauran ve cafe yapılması planlanıyor. Karaköy tamamen yıkılarak yerine dev bir alışveriş merkezi ile 5 yıldızlı oteller yapılacak.

Karaköy’den Tophane’ye kadar uzanan bin 200 metrelik sahil şeridini kapsayan İstanbul Salıpazarı Liman Sahasının özelleştirilmesini 702 milyon dolarla doğuş holdin kazanmıştı.

Haber: Gökhan Çelik Kamera: İhsan Ulak ulusalkanal.com.tr
Çavuşoğlu: 5 binini aldık 50-55 bin kadarı da yolda Gündem Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek, Bahçeşehir Üniversitesi öğrencilerine konferans verdi Gündem Bilirkişi Heyeti: Dijitallerin delil niteliği yok hash değerlerinin olmaması sahtecilik işareti Gündem Merkel, Türkiye’ye geliyor Gündem