Son dakika haberleri... Ekrem İmamoğlu'ndan Süleyman Soylu'ya yanıt

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerine yanıt verdi. İmamoğlu, "Hukukun, seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur dediği kişiyi ziyaret ettim." ifadelerini kullandı.

Abone ol

İmamoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Pejmürde yanıtı

-Devlet adamlığı diye bir tanımızı var bizim. Çok düşünüp az konuşmayı gerektiriyor. Sizi dünya dinliyor. Ülke içinde söylenen her cümle bizi ilgilendiriyor. Siyaset alanı dikkatli konuşmayı gerektiriyor.

-Önemsememiştim. Polemikten beslenmiyorum, hala o noktadayım. Söylenen sözler üzücüydü. Bir insanı karalamak hoş bir durum değil.

Diyarbakır ziyareti

-Bu da bir polemik.

Türkiye Cumhuriyeti'nin bir belediye binasına gittim ben. Türkiye Cumhuriyeti hukukunun, adalet sisteminin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak seçime girmesinde hiçbir sorun yoktur dediği ve seçilen kişiyi ziyaret ettim. Ben Türkiye Cumhuriyeti sınırlarında, hangi metre karesinde yaşıyorsa ben ona Atatürk posteri de hediye ederim, Türk bayrağı da hediye ederim, milli duygularımı işaret eden her şeyi hediye ederim. Hediye edemeyen utansın. Siyaset mecrası olarak gidip orada farklı bir dil kullanıp oy isteyenler utansın.

Burada nasıl konuşuyorsam Diyarbakır'da da öyle konuşuyorum. Hepsi benim vatandaşım.

-İsrafları ortaya çıkarmaya devam edeceğiz.

-16 milyon hemşerim daha iyisini hedeflesin.

-Şahıslardan belediye araç kiralayamaz. Bana ulaşmış bir bilgi yok. Çekecek farkları var mıdır bilmiyorum. Derhal gelip araçlarını alabilirler. Araç kira bedeli ve yakıt masrafları açıklanacak.

-İsrafın bedeli herkesle paylaşılacak.Devlet adamlığı çok düşünüp az konuşmayı gerektirir.

FETÖ'nün tetikçisinin darbe mesajları ortaya çıktı Gündem Darbeci tuğgeneralin emir astsubayı ardışık aranmış Gündem İstanbul'daki değnekçi operasyonu: 17 korsan otoparkçı gözaltına alındı Gündem Son Dakika: İçişleri Bakanı Soylu'dan kayyum açıklaması... Bu fotoğrafları gösterdi Gündem