Şah Fırat'ta B planı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye ve Irak ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Şah Fırat Operasyonunda B planını anlattı. Davutoğlu, "Operasyonda bir saldırı ile karşılaşsaydık, karakola kadar olan alanı tümüyle kontrol altına alacaktık, B planı buydu" dedi. Başbakan Irak'ın Şiilere, Suriye'nin de yönetime bırakılmaması gerektiğini savundu.

Abone ol

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Amerika'ya giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Şah Fırat Operasyonu ile ilgili B planını anlattı.

"Eğer bir saldırı ile karşılaşsaydık, karakola kadar olan alanı tümüyle kontrol altına alacaktık. Karakolu taşımayacaktık. Türkiye ile karakol arasındaki alanı, o bölgenin tümünü kontrol altına alacaktık. ‘B Planı’mız buydu"

Davutoğlu, Musul operasyonuyla ilgili de "sıcak çatışmaya girmeyiz" dedi.

"Türkiye, Irak’ta ya da Suriye’de sıcak bir çatışmanın tarafı olmaz. Musul’a desteğimiz olur ama doğrudan çatışmayız. Türkiye’ye doğrudan saldırı olursa anında cevap veririz"

Davutoğlu'nun, Suriye ve Irak vizyonu tezi ise, "Suriye rejime, Irak Şiilere bırakılamaz" oldu.

"Ilımlı muhalifler ile Suriye yeniden inşa edilmeli tezini savunuyoruz. DEAŞ’ın boşalttığı yere Suriye rejimi girmemeli, Irak’ta Şii milisler girmemeli. Musul’da böyle bir tehlike var. Sünni ulusal muhafız güçlerinin girmesi lazım. Koalisyon bunları bir öncelik olarak görmüyor"

Şehit pilotların isimleri belli oldu Gündem F4 uçak kazaları sonrası akıllara takılan soruya E. Hava Tümgeneral Beyazıt Karataş yanıt verdi Gündem Son 9 günün acı bilançosu: 3 uçağımız düştü, 9 pilotumuz şehit oldu! Gündem Ehliyet sahipleri dikkat! Direnirseniz ehliyetinize el konulacak! Gündem