İstanbul'da IŞİD operasyonu: 12 gözaltı

IŞİD'e yönelik İstanbul'da yapılan operasyonlarda 12 kişi gözaltına alındı. Suriye'deki çatışma bölgelerine gittiği tespit edilen örgütün Çeçenistan sorumlusu tutuklandı. Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gideceklerini belirten yabancı uyruklu 9 kişi de sınırdışı edildi

Abone ol

İstanbul'da IŞİD terör örgütüne yönelik operasyonlar sürüyor.

Terörle mücadele ekipleri tarafından Büyükçekmece ve Başakşehir'de yapılan operasyonlarda yabancı uyruklu 12 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında IŞİD'in Çeçenistan ve Dağıstan sorumlularının da olduğu belirtildi.

Suriye'deki çatışma bölgelerine defalarca gittiği tespit edilen örgütün Çeçenistan sorumlusu, sevk edildiği mahkemede tutuklandı. Dağıstan sorumluları oldukları belirlenen 2 zanlının emniyetteki işlemleri sürüyor.

İfadelerinde, Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine gitmek için İstanbul'a geldiklerini belirten 9 şüpheli ise sınır dışı edildi.

Öte yandan operasyonlar sırasında çok sayıda adreslerde yapılan aramalarda, 6 lazer mesafe ölçer, 3 dürbün ve 1 teleskop ele geçirildi.

ulusalkanal.com.tr

Dosyayı gören Erdoğan, Binali Yıldırım'dan vazgeçip Davutoğlu'nu kendi yerine aday gösterdi Gündem Teröristler bu mühimmatları bırakıp kaçtı Gündem Doğu Perinçek, Beykent Üniversitesi'nde Gündem Emniyet, Ankara saldırısından 22 gün önce uyarmış! Belge ortaya çıktı Gündem