Başbakanlık'tan Rusya'ya gidecek gazetecilere uyarı

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Rusya'ya seyahat edecek basın mensuplarına yönelik bir uyarıda bulundu.

Abone ol

BYEGM'den yapılan açıklamada şunlar denildi:

"Rusya Federasyonu (RF), 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren RF'ye seyahat edecek umuma mahsus pasaport hamili vatandaşlarımıza vize uygulamaya başlamıştır.

RF'ye görevli olarak seyahat ederek anılan ülkede çekim yapmayı planlayan basın mensuplarımızın, gidecekleri tarihten belirli bir süre önce (en az 2-3 hafta) Rus Büyükelçilik ve Başkonsolosluklarına başvurarak gidiş amaçlarına uygun şekilde vize ("Basın Meşruhatlı Vize") almaları önem arz etmektedir.

Daha önceki tecrübeler ışığında, basın mensuplarımızın turistik amaçlı vize alarak Rusya Federasyonu sınırları içinde görevlerini ifa etmelerinin ise, Rus makamlarınca birtakım kanuni yaptırımların uygulanmasına sebebiyet vermesi ihtimali yüksektir.

Vize alımında yukarıda kayıtlı bilgilere azami şekilde uyulması hususu tüm basın mensuplarımıza saygıyla duyurulur."

ulusalkanal.com.tr

Ankara'daki saldırıda genç gazeteci hayatını kaybetti Gündem İstanbul'da güvenlik en üst düzeyde Gündem YPG Minnağ hava üssünün adını değiştirdi Gündem PKK'dan Ankara açıklaması Gündem