Alparslan Çelik hakkında "pilotu öldürmekten" işlem yapılması bekleniyor

Türkiye-Suriye sınırında düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik ve beraberindeki 13 kişi savcılıktan yeniden Emniyet'e sevk edildi. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne gönderilen Çelik hakkında "Rus pilotu öldürmekten" işlem yapılması bekleniyor.

Abone ol

Düşürülen Rus uçağının pilotunu öldürdüğünü söyleyen Alparslan Çelik'in İzmir Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgusu devam ediyor. Emniyet kaynakları Alpaslan Çelik'in "Rus pilotu öldürmek" suçundan işlem yapılmasını beklediklerini belirtti.

Çelik’in de aralarında bulunduğu 14 kişi, İzmir'de gittiği bir lokantada Asayiş Şube ve Cinayet Büro Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Yapılan aramada 1 kalaşnikof ve iki tabanca ile çok sayıda mermi ele geçirilmişti.

Polis ekipleri, Çelik ile birlikte 14 kişiyi gözaltına aldıktan sonra daha önce belirlenen 23 ayrı adreste arama yaptı. Aralamlarda 4 tabanca, 2 telsiz, 1 kama ve 1 av tüfeği ele geçirildi.

Alparslan Çelik, ilk olarak Emniyette sorgulandı. Sonra da savcılığa sevk edildi.

Ancak savcılık, Çelik ve beraberindeki 13 kişiyi Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne sevk etti.

Çelik hakkında, "Rus pilotu öldürmekten" işlem yapılması bekleniyor. Ulusal Kanal'a bilgi veren soruşturmayı yakından izleyen bir kaynak, Çelik'in yeniden Emniyet'e sevk edilmesini "Ankara'dan gelecek talimat bekleniyor. Bunun için de zaman kazanılıyor. Emniyet yetkilileri de dosya bizim boyumuzu aşıyor diyor" şeklinde değerlendirdi.

Kaynak, Alparslan Çelik'in daha önce de İzmir’e geldiğini, MİT elemanı istihbaratçılarla buluştuğunu ancak gözaltına alınmadığını söyledi. Kaynağa göre, soruşturma Rus pilotun öldürülmesi olayına bağlanacak.

ulusalkanal.com.tr

İstanbul merkezli terör operasyonu: 4 gözaltı Gündem İstanbul merkezli terör operasyonu: 4 gözaltı Gündem Yüksekova teröristlerden temizleniyor Gündem Yüksekova teröristlerden temizleniyor Gündem