Ekonomi reform paketinde neler var?

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomi alanındaki reform çalışmasında sona gelindiğini açıkladı. Elvan, çalışmaların ayrıntılarının Mart ayının ikinci haftasında kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Abone ol

AK Parti yargı ve ekonomi alanındaki reform çalışmalarını tamamlamak üzere...

Cumhurbaşkanı Erdoğan reform çalışmalarında sona gelindiğini açıkladı:

- Reform çalışmalarımızda artık sona geldik. Bir sonraki hafta da inşallah ekonomik reform paketini açıklayacağız.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin ardından Hazine ve MaliyeBakanı Lütfi Elvan’dan da açıklama geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Elvan, ekonomi alanındaki reformun ayrıntılarını Erdoğan’ın Mart ayında kamuoyuna duyuracağını belirtti:

- Makroekonomik İstikrar Politikalarını ve Yapısal Politikaları içeren 'Ekonomik Reform' çalışmalarımızda sona geldik. Reform politikalarımızın detaylarını Sayın Cumhurbaşkanımız Mart ayının ikinci haftasında kamuoyuyla paylaşacak. 2021 yılı reformlar yılı olacak.

Yeni çalışmayla birlikte yatırım izin süreçlerinin kısaltılması ve sözleşmelerde tahkim şartının teşviki gibi önemli düzenlemeler yer alacak. Ticari uyuşmazlıklarda da mahkeme yerine tahkimler teşvik edilecek.

İhtisas gerektiren çevre, imar ve enerji gibi alanlarda ise yeni mahkemeler kurulacak. Çok sayıda avukatın çalışacağı sadece ticari uyuşmazlıklara bakacak arabuluculuk Merkezleri kurulacak.

Reformlar kapsamında Borçlar Kanunu’nda da değişikliğe gidilmesi planlanıyor. Bu kapsamda hacizle ilgili şartların gözden geçirilmesi bekleniyor.

Yatırım izin süreçlerinin kısaltılması, vergiye uyumlu mükelleflere vergi indirimi sağlanması ve hacizle ilgili şartların yumuşatılması da atılacak adımlar arasında yer alıyor.

Öte yandan AK Parti’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı İnsan Hakları Eylem Planını da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 Mart'ta açıklayacağı ifade edildi.

Ekonomiye güven azaldı Ekonomi Ağrılı gençler devletten iş istiyor Ekonomi Merkez Bankası'ndan ek sıkılaştırma hamlesi Ekonomi 20 bin atama beklentileri karşılamadı Ekonomi