Eski TÜBİTAK başkanı ve yöneticileri terör örgütü üyeliği ile suçlandı

Eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak ve aralarında bulunan 4 kişi hakkında"silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırlandı. Altunbaşak 14 Nisan 2015'te gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılmıştı.

Abone ol

Eski TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak’ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ suçlamalarıyla iddianame hazırlandı. Eski Başkan Altunbaşak'ın yanı sıra Başkan Yardımcısı Hasan Palaz, Osman Kulak ve Murat Aydın hakkında ‘silahlı terör örgütüne üye olma’ ve ‘görevi kötüye kullanma’ iddiasıyla suçlanıyor.

İddianamede, "Arkalarındaki örgütün gücüne güvendikleri, kaotik ortamda hükümetin devrileceğini ve örgüt güdümlü bir siyasal iktidarın işbaşına geleceğini, dolayısıyla genelgeye uyulmamasına ve F tipi örgüt üyelerinin kadrolaşmasına kimsenin ses çıkarmayacağını düşünerek genelgeye aykırı olarak işe almaya devam ettikleri anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Altunbaşak 14 Nisan 2015 tarihinde de gözaltına alınmıştı.

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hemşehrisi olan ve tarafından atanan Altunbaşak'ın 14 Nisan 2015'te göz altına alınmasına tepki göstermişti.

Gül dava boyunca Altunbaşak'ın serbest bırakılana kadar avukatından sürekli bilgi almıştı. Devrede olan Abdullah Gül'ün gerekli işlemlerde yardımcı olduğu da belirtilmişti.

ulusalkanal.com.tr

Davutoğlu'nun o sözleri fitili ateşledi Gündem Hrant Dink cinayeti soruşturmasında yeni gelişme Gündem Emekli Büyükelçi Onur Öymen soykırım yalanını bitiren AİHM kararını değerlendirdi Gündem Eski İsrail Başbakanı'na dava Gündem