ORS işçisi omuz omuza

Ankara Ortadoğu Rulman Sanayi Fabrikası’nda iş bırakan bin 700’ye yakın işçi direniş çadırı kurdu. İşçiler, işverenin "İsteyen dönsün" çağrısına "Ya hepimiz işe alınırız ya da eyleme devam ederiz" diyerek yanıt verdi.

Abone ol

Ankara’nın Polatlı ilçesinde bulunan Ortadoğu Rulman Sanayi Fabrikası’nda, fabrika önüne direniş çadırı kurdu. İşçiler işverenin isteyen işe dönsün çağrısına "ya hepimiz işe alınırız yada eyleme devam ederiz" yanıtı verdi. İşçilerin aileleri de eyleme destek verdi. İşyerindeki vardiya sistemi ile fabrika önünde nöbet tutan işçiler, talepleri kabul edilene kadar direnmekte kararlı. Yaklaşık iki ay önce Türk Metal Sendikasından istifa eden işçiler, sendikanın tekrar fabrikada örgütlenmesini istemiyor. Aynı zamanda cep telefonlarına gönderilen mesajla işten atılan 25 işçinin de işe geri alınmasını istiyor. İşçi Temsilcilerinden Kazım Ercan, "işçi olarak tek vücut hareket ediyoruz, biz bu fabrikaya döneceksek ya hep beraber, dönmeyeceksek de yine hep beraber dönmeyeceğiz” diye konuştu. Polat Ünal ise, "bizim ekmeğimize kan dökmek için işverenler sendika temsilcileri ile birlikte hareket ediyorlar." dedi. Açıklamaların ardından fabrika yönetimi tarafından "isteyen işçilerin kartlarını basarak çalışmaya devam edebilecekleri" anons edildi. Ancak barkotlar işçi temsilcilerin kartlarını okumadı. Bunun üzerine işçilerden hiç birisi iş başı yapmadı.

HABER: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

ORS işçisi omuz omuza

"Kuruşu kuruşuna" Harekete geçildi sektör mercek altına alınıyor Ekonomi Terör ekonomiyi vurdu! Fabrika ve yüksekokul projesi iptal edildi Ekonomi İşçilerden sendika isyanı Ekonomi "Gaz maskelerimiz çalışmıyordu" Ekonomi