Yapı denetim mühendislerine şiddet

Ankara’da bir müteahhidin imara aykırı uygulamasına karşı çıkan yapı denetim mühendisleri darp edildi. Ulusal Kanal'a konuşan yapı denetim mühendisleri can güvenliklerinin sağlanması için yasal düzenleme yapılmasını istedi. Mühendisler, imara aykırı adımların önüne geçilmesi için de yaptırım talep etti.

Abone ol

Yapı denetim mühendisleri ile müteahhitler inşaat planları üzerinde anlaşmakta zaman zaman zorlanıyor. Bazı dönemlerde ise anlaşmazlıklar şiddetle sonuçlanıyor.

Ankara Mamak’ta bulunan bir inşaatta müteahhit istinat duvarı yapmadan temel betonu atmak istedi. Yapı Denetim Mühendisleri Birliği Derneği’nin şube başkanı durumu belediyeye bildirdi. Şube başkanı 15 Eylül’de inşaat mühendisi, denetçi ve iş takipçisi ile birlikte inşaata tekrar gidince tanımadıkları kişiler tarafından darp edildi.

Müteahhid kökenli olmayan mühendisler genellikle imara aykırı uygulamalar yapmak isteyince buna yapı denetimi mühendisleri görevi gereği karşı çıkıyor. Meydana gelen şiddet olayının ardından Yapı Denetimleri Mühendisleri Birliği Derneği anlaşmazlığın kökten çözümü için önerilerini sıraladı.

Yapı Denetim Mühendisleri Birliği Derneği Genel Sekreteri Mustafa Aynur, mühendislerin can güvenliğinin sağlanması için yasal bir düzenleme talep ettiklerini ifade etti.

HABER: BUSE GENÇTÜRK

ulusal.com.tr

Evlat nöbetinde bir zafer daha Gündem MGK bildirisinde Doğu Akdeniz vurgusu Gündem Libya'daki askeri ve siyasi krize karşı ne yapılmalı? Gündem Kılıçdaroğlu'nun ''anadilde eğitim'' önerisini doğrulayan yeni bilgiler ortaya çıktı Gündem