Selam Tevhid iddianamesinde güvenlik skandalı

Selam Tevhid iddianamesinde önemli bir güvenlik ihmali ortaya çıktı. İddianamenin ek klasörlerinde Adana Jandarma'da görevli askeri personel listesi ve araç plakalarından ev adreslerine askeri personele ait tüm bilgiler ifşa edildi. Uzmanlar "bölgedeki terör hareketliliği de dikkate alındığında, bu bilgilerin açık olarak paylaşılması önemli bir güvenlik açığı yaratır" dedi.

Abone ol

Selam Tevhid iddianamesinin ek klasörlerinde kritik bir güvenlik skandalına imza atıldı. Dosyada Adana'da görevli tüm Jandarma personelinin bilgileri açığa çıkarıldı.

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'nda görevli askeri personel listesi görev ve rütbelerinden, sicil ve kimlik numaralarına, kullandıkları araçların plakalarından cep telefonu numaralarına kadar deşifre edildi.

108 ek klasör devletin gizliliğine ilişkin evraklar içerdiği için taraflarla paylaşılmadı ancak dava dosyasının 207 ek klasörü avukatlara dağıtılınca bir skandal ortaya çıktı. 295'inci ek klasörde MİT Tırlarının durdurulması olayını soruşturan Mülkiye Müfettişleri'nin yazışmaları yer aldı.

Belgeler incelendiğinde il jandarma karargahından ilçe jandarma karakollarına Adana'da görevli jandarma personellerine ait tüm bilgilerin açıkça yazıldığı görüldü. İstihbarata karşı koymadan, terörle mücadelede görevli komandolara tüm askeri personelin bilgileri ifşa edildi. Klasör içerisindeki belgelerde Adana'da Jandarma tarafından kullanılan sivil araçların plakaları ve askeri personele ait telefon numaraları da yer aldı. Bazı jandarma personellerinin ikamet adreslerinin de dava dosyasına açık olarak girmesi dikkat çekti.

Ulusal Kanal'a konuşan askeri kaynaklar dava dosyasında açık olarak yayınlanan bilgilerin; Adana ve Hatay sınırlarındaki terör trafiği de dikkate alındığında ciddi bir güvenlik riski yarattığını vurguladı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

TGB ve TLB, Kubilay için yürüdü Gündem Sokak tabelaları yurttaşları çileden çıkardı Gündem Gözler İstanbul ve Ankara’da Gündem Vatan Partisi heyeti Moskova'da Gündem