2013'ten sonra en şiddetli gün

Suriye'nin başkenti Şam 2103 yılından bu yana en şiddetli saldırıyı atlattı. Kırsaldan ve başkentin banliyosü Kabun'dan harekete geçen grupların şehir merkezine girme hamlesi Suriye ordusu tarafından çökertildi. Merkeze yakın Abbasiyin meydanı yakınlarındaki çatışmalar bir taraftan sürerken başkentteki günlük yaşam da devam ediyor. İşte son 24 saatte Şam'da yaşananlar.

Abone ol

Saldırıya, El Kaide bağlantılı, Feylak Rahman, Tahrir Şam, Nusra Cephesi grupları 19 Mart sabah beş sularında saldırıya başladı. İki bombalı araç ilk saldırıyı başlattı. Çatışma alanına 500 metreden daha yakın noktada olan Abbasiyin meydanı silahlı grupların ele geçirmek istediği en kritik bölgeydi.

Bazı gruplar Abbasiyin meydanı kuzeyinde bulunan otogara girmeyi ilk anda başardı. En şiddetli çatışmalar otogar bölgesinde yaşandı. İlk atakta elektrik müdürlüğü ve kola fabrikasını silahlı grupların denetimine geçti. Ardından Suriye ordusu 24 saat içinde bu bölgeden grupları çıkardı.

Saldırının hedefinde Şam kuzeyindeki Kabun bölgesindeki kuşatmayı kırma, Berze bölgesi ile Kabun'u birleştirmekti. Şam'ın dış mahallerine yönelik bu saldırılar 2013'ten bu yana gerçekleşen en şiddetli saldırılardı.

Şam kent merkezinde hayatın olağan akışında devam ettiği görülüyor.

ulusalkanal.com.tr

Rusya'dan Montrö uyarısı Dünya İsrail Başbakanı Netanyahu Çin’de Dünya Güney Sudan'da uçak kazası! Dünya Tahliye edilen bin 354 silahlı muhalif, Cerablus'a ulaştı Dünya