Ebu Şerif: Hizbullah üzerinden Filistin direnişine darbe vuruluyor

Lübnan Hizbullahı'nı terör örgütü ilan eden Körfez Ülkeleri, İslam dünyasında tartışmalara neden oldu. Kararı Ulusal kanal'a değerlendiren Filistin İslami Cihad Hareketi Tahran Temsilcisi Nasır Ebu Şerif, Hizbullah üzerinden Filistin direnişine darbe vurulduğunu söyledi.

Abone ol

Suudi Arabistan, Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden oluşan Körfez İşbirliği Konseyinin, Lübnan Hizbullah'ını terör örgütü ilan etmesi İslam dünyasında tartışmalara neden oldu.

2006 yılında Lübnan'ı hedef alan İsrail saldırılarında İsrail'i mağlup eden Lübnan Hizbullahının, Körfez İşbirliği Konseyi tarafından terör örgütü ilan edilmesine İran ve Suriye'den tepki geldi.

Körfez ülkelerinin kararını Ulusal Kanal'a değerlendiren, Filistin İslami Cihad Hareketi Tahran Temsilcisi Dr. Nasır Ebu Şerif, Hizbullah üzerinden Filistin direnişine darbe vurulduğunu söyledi.

Dr. Nasır Ebu Şerif, kararı oldukça tehlikeli bir adım olarak tanımlayarak, bu durumun diğer direniş örgütlerini de etkileyebileceğini söyledi.

Mısır'da da Hamas'ın terör örgütü ilan edildiğini hatırlatan Ebu Şerif, bu tip kararların İsrail'in yararına olduğunu işaret etti.

Ebu Şerif, direniş örgütleri için alınan bu kararların Filistin direnişine vurulacak en büyük darbe olduğunu söyledi.

Körfez İşbirlilği Konseyi üyesi Suudi Arabistan, kısa bir süre önce Lübnan ordusuna ve güvenlik birimlerine yaptığı 4 milyar dolarlık yardımı kesmişti.

Haber: Yakup Aslan

ulusalkanal.com.tr

Kahraman şehitler Gürsel Demir ile İbrahim Tetik toprağa verildi Gündem CHP ve MHP arasında anayasa masası kavgası Gündem Vatan Partisi'nden Mehmet Görmez'e tepki Gündem Kılıçdaroğlu: "Gidin çarpışın" diye vatan millet edebiyatı yapıyorlar Gündem