12 bine yakın kişinin dinlendiği belirlendi

Fethullahçı örgütlenmenin İstanbul Emniyeti'ndeki yasa dışı dinlemelerini araştıran müfettişler, çarpıcı bilge ve belgelere ulaştı. Emniyet bilgisayarlarında, 11 bin 801 telefon numarasının dinlendiğine ilişkin belgelere ulaşıldı. Kayıtlarda, 1 milyon 304 bin fişleme belgesinin bulunduğu ortaya çıktı.

Abone ol

"Paralel yapı" tartışmasının ardından İstanbul'da görevden alınan Emniyet personelinin bilgisayarlarında kapsamlı inceleme yapıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü müfettişleri, incelemelerde Fethullahçı örgütlenmeye ilişkin çarpıcı bilgi ve belgelere ulaştı.

Milliyet'in haberine göre, incelemede 11 bin 801 telefon numarasının dinlendiği ortaya çıktı. Dinlenen kişiler arasında askerler, savcılar, ilahiyatçılar ve milletvekillerinin de bulunduğu belirtildi. Dinleme yapılan isimler için fişleme niteliğinde notlar bulunduğu öğrenildi. Yasalara aykırı olarak dinleme kayıtlarının imha edilmeyerek saklandığı ve dinlenen kişiye bilgi verilmediği belirlendi.

Müfettişler, fişleme kapsamına giren 1 milyon 304 bin 375 adet nota ulaştı.

ulusalkanal.com.tr

CHP'li vekilden bölücülüğe oy çağrısı Gündem 'Katiller dışarda, ülkesini sevmekten başka suçu olmayan eşim tutuklu' Gündem İşte raporlarla ABD'nin Türkiye tahminleri Gündem Hani kamera yoktu! Gündem