İstiklal Marşı'nın kabulünün 99. yıl dönümü

Türkiye'nin bağımsızlık meşalesi, milli mutabakat metni İstiklal Marşı'mızın kabulünün yıl dönümü bugün. İstiklâl mücadelesini geleceğe taşıyan İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy, İstanbul'daki mezarı başında anıldı.

Abone ol

Türk milletine "korkmamayı" öğreten vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'un kaleme aldığı İstiklal Marşı'nın kabulünün üzerinden 99 yıl geçti.

Milli mücadelemizin simgelerinden, bağımsızlık belgemiz İstiklal Marşı, 12 Mart 1921'de TBMM tarafından kabul edildi.

Milli marşı yazmaya ikna edilen Mehmet Akif'in şiiri ilk olarak 17 Şubat 1921 tarihinde Sebilürreşad dergisinin baş sayfasında yayımlandı.

Bir ay sonra Mustafa Kemal Paşa’nın başkanlığındaki Meclis’te, Hamdullah Suphi tarafından dört kez okundu. Alkışlar eşliğinde oylanarak resmen kabul edildi.

İstiklal Marşı’nın kabulünün ardından İngilizce, Almanca, Fransızca, Macarca ve Farsça’ya çevrilerek yurt içi ve yurt dışında, cephelerde dağıtıldı. Bütün mitinglerde, törenlerde okundu.

"Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın" diyen bağımsızlık Marşı'nın şairi Mehmet Akif, yarışmada kazandığı para ödülünü de Türk milletine bağışladı.

Kurtuluş Savaşımızın en çetin döneminde, yüreği vatan sevgisi ve bağımsızlık aşkıyla yanarken İstiklal Marşı'nı yazan Mehmet Akif Ersoy, mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Ersoy'un, Edirnekapı Şehitliği'ndeki kabri başında yapılan tören İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ile çok sayıda kişi katıldı.

Milli mücadelenin yüreklere işleyen sözlerini kaleme alan Ersoy'un mezarına çiçekler bırakıldı.

ulusal.com.tr

Edirne'de mülteciler gözetim altına alındı Gündem Makarna ve kolonyaya akın Gündem YÖK: Üniversitelerdeki idari ve akademik personele tatil olmayacak Gündem Limon kolonyası yok satıyor Gündem