Cenevre 5 görüşmeleri başlıyor

İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Suriye Barış Görüşmelerinin beşinci turu bugün başlıyor. Görüşmeler öncesinde açıklama yapan muhlaliflerin önceliği siyasi geçiş süreci olacak.

Abone ol

Birleşmiş Milletler'in Suriye Konulu Barış Görüşmelerinin beşinci turu bugün İsviçre'nin Cenevre kentinde başlıyor. Görüşmeler öncesinde açıklama yapan muhalif heyeti zaman kaybetmeden, doğrudan siyasi geçiş müzakerelerine başlamak istediklerini söyledi.

Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin görüşmelere katılmasına da karşı çıkan muhalifler, "Kürtler zaten içimizde, makul bir sayıda temsil ediliyor. Bunlar, Kürtlerin gerçek temsilcileri" dedi.

Görüşmeler kapsamında Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Steffan De Mistura'nın ekibi ile bugün bir araya gelecek olan muhalifler Suriye hükümeti ile doğrudan görüşmek konusunda da ısrarcı.

Görüşmelerin resmi açılışının Ankara ve Moskova ziyaretlerini tamamlayarak Cenevre'ye gidecek olan Steffan De Mistura tarafından yarın yapılması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Viyana Büyükelçiliğine Erdoğan'ı hedef alan pankart asıldı Gündem Aselsan'da FETÖ operasyonu Gündem İhracatçıya yeşil pasaport kararı Resmi Gazete'de yayımlandı Gündem Rusya'nın Ankara Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı Gündem