Yıkılan PKK mezarlığında ağır makineli silah çıktı

Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonlar sürüyor. Bagok Bölgesi'nde PKK'nın propaganda için kullandığı binalar ve mezarlıklar yıkıldı. Yıkılan mezarlıktan uçaksavar olarak da kullanılan büyük çaplı mermi atan ağır makineli silah ele geçirildi.

Abone ol

Mardin'de PKK'nın inşaa ettiği mezarlıktan ağır makineli silah çıktı.

Operasyonlar kapsamında PKK'nın Doğu ve Güneydoğu'da inşa ettiği mezarlıkların yıkımına başlandı.

Valiliğin 1 Ekim'de sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Nusaybin'de PKK'ya darbe indirildi. Bagok Bölgesindeki PKK'nın propaganda amaçlı kullandığı binalar ve mezarlık yıkıldı. Yıkımı sorasında, uçaksavar olarak tanımlanan ağır makineli silah bulundu.

İncelemede büyük çaplı mermilerin silahın mekanizmasına sürülü halde bırakıldığı görüldü.

Mezarlığa hakim tepenin üzerindeki bir kayaya kurulu halde bulunan ağır silahın, yapılacak operasyonlar sırasında kara ve hava hedeflerine müdahale amacıyla yerleştirildiği belirtildi.

Ağır silah, güvenlik güçlerince balistik inceleme için kriminal laboratuvara gönderildi. Labaratuvar incelemesi sonucunda, silahın daha önca hangi olaylarda kullanıldığı tespit edilecek.

Mardin Valiliği de Nusaybin ilçe merkezi ve mahallelerinde düzenlenen operasyonlarda 'Doçka' tabir edilen uçaksavar, 1 Kalaşnikof tüfek, 3 el bombası ve mühimmat ele geçirildiği belirtildi. Açıklamada, izinsiz inşa edilen mezarlık ve müştemilatındaki bina ve yapıların ise imha edildiği bilgisine yer verildi.

ulusalkanal.com.tr

18 terörist öldürüldü Gündem Batı'nın İkiyüzlülüğü: Mülteci Meselesi Gündem Tuğrul Türkeş'ten Bahçeli iddiası: Şaka yapmıyorum! Saray'a giden kişi Bahçeli Gündem Karara sevinemediler Gündem