YÖRTÜRK Erdoğan'a tepkili

“Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını seçiyor” programında konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan’a Yörük Türkmenlerinden tepki geldi. YÖRTÜRK Vakfı Genel Başkanı Mustafa Tombuloğlu, Erdoğan’ın katıldığı programda gerçek Türkmenlerin olmadığını belirtti. “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kamuoyunu etkilemeye çalışıyorlar” dedi.

Abone ol

AKP, Cumhurbaşkanı adayı Tayyip Erdoğan'a yörük Türkmeler destek veriyor algısı yaratmaya çalıştı. Bunun için Erdoğan, "Yörük Türkmenleri Cumhurbaşkanını seçiyor” başlıklı bir programda konuşturuldu. Yörük Türkmen Vakfı ve Türk Boyları Konfederasyonu ise Başbakan Erdoğan’a tepki gösterdi.

YÖRTÜRK Vakfı Genel Başkanı Mustafa Tombuloğlu, Başbakan’ın konuştuğu programın asıl amacının kamuoyunu etkilemek olduğunu söyledi.

Tombuloğlu, Başbakan’ın Yörük Türkmenlerine özgü giysiler giymesini de eleştirdi.

Yörük Türkmenleri, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde toplumu ayrıştırmayan, geçmişi temiz olan adaylara destek vereceklerini belirtti.

HABER: Çağla Akkuş

KAMERA: Tansev Kara

ulusalkanal.com.tr

Bank Asya köşeye sıkıştı Gündem AKP'nin Irak iflası Gündem Erdoğan'ın mitinginde 20 kişinin cüzdanı çalındı Gündem Baykal'dan önemli açıklama Gündem