PYD, Fırat'a saldırıyor

PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Fırat Nehri üzerindeki Teşrin Barajı'na saldırı başlattı. PYD'nin sonraki hedefinin Teşrin Barajı'nın karşısındaki Menbic şehri olduğu belirtiliyor. Ankara, PYD'nin saldırısını yakından takip ediyor. Bölgedeki askeri kaynaklara göre PYD bölgede yığınak yapmaya başladı. Menbic şehrine yönelecek bir saldırı, Türkiye'nin Cerablus-Mare hattı konusundaki kırmızı çizgisinin de ihlali anlamına geliyor.

Abone ol

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde Kürt koridoru oluşumunu engellemek için Fırat'ın batısındaki Cerablus-Mare hattını kırmızı çizgi ilan etmiş ve pyd'nin Fırat'ın bastısına geçmesi durumunda nvuracağını açıklamıştı. PKK'nın Suriye uzantısı PYD, Fırat Nehri'ne doğru saldırı başlattı.

YPG, Burkan El Fırat, El Cezir gibi PKK uzantısı gruplardan oluşan Suriyeli Demokratik Güçleri adlı oluşum Ayn el Arap'tan Fırat üzerindeki Teşrin Barajına saldırdı.

Saldırıya Amerika öncülüğündeki koalisyonun savaş uçakları da hava desteği verdi. ÖSO'ya bağlı bir birçok gücün de operasyonda yer aldığı iddia edildi.

Saldırının ilk akşamında PYD Seharıc Cibal Köyü’nü ele geçirdi.

Suriye Demokratik Güçleri Sözcüsü Talal Sello, Fransız AFP ajansına yaptığı açıklamada Fırat nehrine kadar ilerleyeceklerini belirtti. PYD'nin bir sonraki hedefinin Teşrin Barajı'nın karşısındaki Menbic kenti olduğu belirtiliyor.

Saldırı Ankara tarafından da yakından takip ediliyor. Bölgedeki Türk askeri kaynaklar, PYD'nin bölgede yığınak yapmak için hareketli olduğu bilgisini paylaşıyor.

Türkiye'nin kırmızı çizgi ilan ettiği Cerablus’un PYD kontrolüne geçmesi, ABD'nin Kürt koridoru planını tamamlaması anlamına geliyor. Zira, PYD'nin kanton ilan ettiği Afrin Cerablus'un batısında Ayn el Arap ve Cizire de doğusunda yer alıyor. Cerablus PYD'nin eline geçerse kantonlar da birleşmiş oluyor.

ulusalkanal.com.tr

Soma Davası'nda yeni gelişme Gündem Beyoğlu Kent Savunması üyeleri Narmanlı Han'ın AVM yapılmasına karşı oturma eylemi yaptı Gündem "Kumpaslar halkın orduya güvenini kırmak için yapıldı" Gündem Halk, PKK'ya isyan etti Gündem