Diyarbakır'da iş hayatı çıkmazda

PKK'nın eylemleri en çok bölge halkına zarar verdi. Diyarbakır'da esnaf çatışmalardan dolayı işyerini açamıyor. Yatırımcılar, mütahitler zararda. Satılık ev ilanları arttı. Bazı firmalar da can güvenliği için yatırımlarını geçici olarak durdurdu.

Abone ol

Terör saldırıları nedeniyle Diyarbakır'da esnaf kepeng indirdi, yurttaşlar da evlerini satılığa çıkardı.

PKK'nın aldırıları halkı canından bezdirdi. Diyarbakır'da kapanan kepenkler ve artan satılık evler bölgenin gerçeklerini göz önüne serdi.

Esnaf, "dükkanım yakılır" korkusuyla kepenk indirdi.

Terör saldırıları nedeniyle, bölgede iş imkânı da ortadan kalktı. Durum böyle olunca kimi evini satılığa çıkardı, kimi de iş yerini kapatıp göç planları yapmaya başladı.

Bölge kaynakları Diyarbakır'da bazı büyük yatırımların durduğunu söyledi. Petrol şirketleri, yol işi yapan şirketler ve GSM operatörleri can güvenliği açısından geçici olarak çalışmalarına ara verdi.

Ofis semtindeki esnaf da kan ağlıyor. Esnaf, bayramdan bu yana iş yapamadıklarını söylüyor. maktan şikayetçiler. Emlakçılar ev satamıyor, tursitler de artık tarihi öneme sahip kentte gitmiyor.

"Kürt sorunu" olmadığının altını çizen yerel kaynaklar, birlik mesajları verdi.

Bitlis'te de durum aynı. Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tazcan, son zamanlarda artan şiddet olaylarının bölge ekonomisine büyük darbe vurduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Atılan işçilerden imza kampanyası Ekonomi Maaşlara büyük darbe! Ekonomi Bakan Çelik'ten memur zammı açıklaması Ekonomi Dolar yeniden rekor kırdı Ekonomi