Gaziantep mutfağında çağla aşı
Çağladan yemek olur mu? Olur. Nohut, sarımsak, kuşbaşı, soğan ve yoğurttan yapılan çağla aşı, Gaziantep mutfağında önemli bir yere sahip.
UNESCO'nun yaratıcı şehirler ağında Gaziantep mutfağı, 2015 yılında dünyanın 8. mutfağı olarak tescillendi. Kentte lezzet ve çeşitlilik ön planda. Özellikle mevsiminde yapılan bazı yemeklerin tadına doyum olmuyor. Onlardan bir de çağla...
Çağla, badem olmadan önceki son günlerini yaşıyor. Gaziantep mutfağının ustalarından Fatoş Eker çağla aşını anlatarak yaptı.
Bir kilo çağla, 600 gram kuşbaşı, yarım kilo sarımsak, süzme yoğurt ve baharatlar yemeğin ana unsurları..
Et ve soğanlar iyice kavrulduktan sonra pişmeye bırakılıyor. Diğer tarafta ise çağlalar haşlanıyor.
Daha sonra et ve çağla karışımına nohut, ardından yoğurt ekleniyor.
Son olarak soslanan çağla aşı servis ediliyor. Tadına bakanlar bu tadı unutamıyor.
ulusalkanal.com.tr