Performansı kötü olan memura sürgün yolda

Hükümet, kamuda performans sistemini devreye sokmak için kolları sıvadı. Hazırlanan yönetmelik taslağına göre memur ve sözleşmeli personele başarı puanı verilecek. Başarısız memurun görev yeri değiştirilirken sözleşmeli personelin ise sözleşmesi feshedilecek

Abone ol

AKP hükümeti, itirazlara rağmen kamuda performans sistemini hayata geçirmek için ilk adımı atmaya başladı.

Devlet Personel Başkanlığı tarafından hazırlanan ve görüşe açılan “Kamu Personelinin Başarılarının Değerlendirilmesine İlişkin Genel Yönetmelik Taslağı”na göre, memura ve sözleşmeli personele “başarı puanı” verilecek.

Başarılı bulunan memurun maaşı artacak. Ancak başarısız bulunan memurun da görevi ya da görev yeri değiştirilecek.

Başarısız sözleşmeli personelin ise 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin 43’üncü maddesi hükümleri çerçevesinde işine son verilecek.

Taslağa göre, memurların değerlendirmesini ise en yakın çalışma arkadaşı, amiri ve hizmetlerden yararlanan vatandaş yapacak.

Memurlar, iş bilgisi ve kalitesi, iletişim ve işbirliği ölçütü, görev bilinci ve iş alışkanlıkları ölçütü, disiplin ve kurallara uyma ölçütü, gelişime açıklık ölçütü altında yer alan sorularla değerlendirilecek.

Değerlendirmede, personelin hedef, görev ve yetkinlikleri ile vatandaş memnuniyeti esas alınacak. Memurlara 100 üzerinden puan verilecek. 0-59 arası D düzeyi, 60-75 arası C düzeyi, 76-89 arası B düzeyi, 90-100 arası da A düzeyi olacak.

Taslağa göre başarısız olan memurlar ise yandı. Buna göre, birbirini takip eden üç başarı değerlendirme döneminin en az ikisinde başarı puanı D düzeyinde olan memurun görev veya görev yeri değiştirilecek, sözleşmeleri feshedilecek.

Taslağa en sert tepki Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk’tan geldi. Koncuk, memurun iş güvencesini kaldıramayanların şimdi de performansa sarıldığını söyledi. “Negatif bir performans sistemine kökten karşı olduklarını vurgulayan Koncuk, “Cezalandırmaya yönelik bir performans sistemine Türkiye Kamu-Sen iş bırakma da dahil, en sert tepkiyi verecektir” dedi.

ulusalkanal.com.tr

Suriyeliler vatandaşlık değil, savaşın bitmesini istiyor Gündem Şehit babası Salim Yarar oğlunun anısına evini müzeye çevirmiş Gündem Güney Kıbrıs Rum Yönetimi Başkanı'nın sözlerine KKTC Başbakanı'ndan yanıt Gündem Şehit korucu Yüksekova’da toprağa verildi Gündem